Krémovej lahodnosti hummusu je ťažké odolať. Bohužiaľ, také sú vysokosacharidové zložky. Väčšina hummusových produktov a receptov obsahuje cícer 5 gramov čistých sacharidov. Namiesto toho, aby sme sa hummusu úplne vyhýbali, rozhodli sme sa ho previesť na keto stranu. S týmto receptom vám ukážeme ako pripraviť keto hummus bez cíceru. My si cícer nahradíme karfiolom. Jedna vec, ktorú sa naučíte pri dodržiavaní keto diéty, je to aký všestranný je karfiol. Môžete ho použiť na premenu väčšiny vašich obľúbených potravín s vysokým obsahom sacharidov na keto-priateľské pochúťky.
Ingrediencie:
- 450g ružičiek karfiolu
- 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
- 1/2 šálky tahini
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžička soli alebo podľa chuti
- 1/4 lyžičky papriky
- 2-4 lyžice vody podľa potreby
Postup:
- Predhrejte rúru na 220°C a pripravte ingrediencie.
- Nepriľnavý plech zľahka vymastíme a karfiol vložíme do polovice olivového oleja. Rozložte karfiol do jednej vrstvy tak, aby sa každý kúsok karfiolu dotýkal plechu na pečenie.
- Karfiol pečieme 30-40 minút, alebo kým nezhnedne a nezmäkne.
- Do mixéra alebo kuchynského robota pridajte tahini, zvyšný olivový olej, cesnak, citrónovú šťavu, soľ, papriku, pečený karfiol a 2 polievkové lyžice vody. Miešajte zmes, kým sa neobjaví hladká pasta, podľa potreby zoškrabte strany. Ak je to potrebné, pridajte viac vody na zriedenie po 1 polievkovej lyžici.
- Podávajte s vašimi obľúbenými chrumkavými nízkosacharidovými prílohami (paprika, uhorka, domáce krekry) a vychutnajte si tú úžasnú chuť!