Jahodové muffiny

Tieto zdravé jahodové muffiny z mandľovej múky sú sladké, nadýchané a posiate jahodami. Navyše sú prirodzene bez cukru a bez lepku. Zdravý javorový sirup umožňuje tento recept použiť ako sladidlo! Dodáva bohatú sladkosť a udržuje mafiny vlhké a to všetko bez cukru a 2 g čistých sacharidov na porciu.

Ingrediencie:

  • 2 1/2 šálky mandľovej múky
  • 1/2 lyžičky prášok do pečiva
  • 1/2 ČL morskej soli
  • 1/2 šálky zdravého javorového sirupu
  • 1/3 šálky masla (alebo kokosového oleja bez mlieka)
  • 3 veľké vajcia
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 šálka jahôd

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C. Formu na muffiny vysteľte pergamenovými alebo silikónovými vložkami na muffiny.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte mandľovú múku, prášok do pečiva a morskú soľ.
  3. Vmiešajte keto javorový sirup, rozpustené maslo, vajcia a vanilku a miešajte, kým sa dobre nespoja. Jemne vmiešame nasekané jahody.
  4. Cesto rovnomerne rozdeľte do košíčkov na muffiny.
  5. Pečieme asi 20-25 minút, kým vrch nezozlatne a zapichnuté špáradlo nevyjde čisté.
  6. Na ozdobu navrch môžete použiť jahodu alebo lístok mäty.

Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/strawberry-almond-flour-muffins