Pečené cuketové chipsy

Naučte sa, ako pripraviť chrumkavé cuketové lupienky v rúre, sušičke alebo teplovzdušnej fritéze. Tento recept je jednoduchý a zdravý. Výborné ako snack na večierok s priateľmi alebo k dobrému filmu namiesto chipsov. Môžete k nim podávať dipy podľa vašej chuti. Určite si ich zamilujete! Poďme si ich spolu pripraviť.

Odporúčané dipy:

K týmto výborným cuketovým chipsom odporúčame podávať tieto keto dipy, ktoré si viete pripraviť doma.

Ingrediencie:

  • 2 stredné cukety
  • 1 polievková lyžica olivového oleja (alebo avokádového oleja)
  • 1/2 ČL morskej soli

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 100°C.
  2. Pomocou krájaču nakrájajte cuketu na plátky hrubé 0,3 cm. Osušte papierovými utierkami, aby ste odstránili prebytočnú vlhkosť.
  3. Pridajte olivový olej a premiešajte, aby sa plátky cukety dôkladne obalili. Jemne posypte soľou. Znova prehoďte.
  4. Na dva plechy položte stojany na pečenie vhodné do rúry a potom na ne vyložte pergamenový papier. Plátky cukety poukladajte na plech. Je v poriadku, ak sa cukety dotýkajú ale dbajte na to, aby sa neprekrývali.
  5. Pečte asi 2,5 hodiny, pričom v polovici otočte plech. Cuketové lupienky sú hotové, keď sú zvrásnené a zlatisté.
  6. V prípade potreby vyberajte chipsy z rúry v rôznych časoch. Ak niektoré z vašich chipsov začnú hnednúť, zatiaľ čo iné ešte nie sú hotové môžete tie, ktoré sú hotové odstrániť a zvyšok piecť.
  7. Ak je na cukete vlhkosť ale je už zlatistá osušte ju papierovou utierkou.
  8. Nechajte chipsy vychladnúť v rúre s vypnutým ohrevom a mierne pootvorenými dvierkami (pri chladnutí budú chrumkavejšie).

Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/recipes/how-to-make-baked-zucchini-chips