Najviac ťažké pri keto diéte býva väčšinou rozlúčiť sa s pečivom. Máme tu pre vás výborný recept na keto praclíky zaručene si na nich pochutíte a bez výčitiek! Tieto jednoduché keto praclíky s nízkym obsahom sacharidov sú neskutočne mäkké. Pripravte ich z jednoduchých ingrediencií, ako je mandľová múka, vajcia, syr a droždie.
Ingrediencie:
- 1 balenie aktívneho sušeného droždia
- 1/4 šálky vody (vlažnej)
- 1/2 ČL kokosového cukru
- 1 1/2 šálky zdravej blanšírovanej mandľovej múky
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 1/4 ČL xantánovej gumy
- 2 veľké vajcia
- 3 šálky syra Mozzarella
- 60g smotanový syr
Postup:
- V strednej miske zmiešajte teplú vodu a kokosový cukor. Vmiešame kvások a dáte bokom na 10 minút.
- Medzitým vložte mandľovú múku, prášok do pečiva, xantánovú gumu a vajcia do kuchynského robota. Keď je droždie hotové a objem sa zväčší na 1/2 šálky (118 ml), pridajte ho do kuchynského robota a mixujte, kým nebude jednotná.
- V strednej miske zmiešajte nastrúhanú mozzarellu a smotanový syr. Zohrievajte v mikrovlnnej rúre alebo v dvojitom hrnci na sporáku, kým sa neroztopí. Miešajte, kým nebude hladké a jednotné.
- Pridajte syry do kuchynského robota. Mixujte, kým sa nevytvorí jednotné cesto, v prípade potreby zoškrabte strany špajdľou.
- Cesto odložíme na 15-20 minút do chladničky, kým nie je príliš lepivé, aby sa s ním dalo pracovať.
- Predhrejte rúru na 200°C. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie.
- Naolejovanými rukami vytvarujte z cesta guľu. Nakrájajte ho na 6 častí ako koláč.
- Každú časť rozvaľkajte na dlhé tenké poleno s dĺžkou asi 46 cm. Zatočte do praclíka tak, že vezmete jeden koniec praclíka a otočíte ho dookola a dole cez spodok, potom to zopakujete s druhým koncom a prekrížte prvý.
- Položte na plech na pečenie. Opakujte so zvyšnými časťami cesta.
- Na praclíky posypeme hrubozrnnou morskou soľou a zľahka zatlačíme.
- Pečieme 10-12 minút dozlatista.
Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/low-carb-gluten-free-keto-soft-pretzels-recipe