Keto praclík

Najviac ťažké pri keto diéte býva väčšinou rozlúčiť sa s pečivom. Máme tu pre vás výborný recept na keto praclíky zaručene si na nich pochutíte a bez výčitiek! Tieto jednoduché keto praclíky s nízkym obsahom sacharidov sú neskutočne mäkké. Pripravte ich z jednoduchých ingrediencií, ako je mandľová múka, vajcia, syr a droždie.

Ingrediencie:

  • 1 balenie aktívneho sušeného droždia
  • 1/4 šálky vody (vlažnej)
  • 1/2 ČL kokosového cukru
  • 1 1/2 šálky zdravej blanšírovanej mandľovej múky
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 1/4 ČL xantánovej gumy
  • 2 veľké vajcia
  • 3 šálky syra Mozzarella
  • 60g smotanový syr

Postup:

  1. V strednej miske zmiešajte teplú vodu a kokosový cukor. Vmiešame kvások a dáte bokom na 10 minút.
  2. Medzitým vložte mandľovú múku, prášok do pečiva, xantánovú gumu a vajcia do kuchynského robota. Keď je droždie hotové a objem sa zväčší na 1/2 šálky (118 ml), pridajte ho do kuchynského robota a mixujte, kým nebude jednotná.
  3. V strednej miske zmiešajte nastrúhanú mozzarellu a smotanový syr. Zohrievajte v mikrovlnnej rúre alebo v dvojitom hrnci na sporáku, kým sa neroztopí. Miešajte, kým nebude hladké a jednotné.
  4. Pridajte syry do kuchynského robota. Mixujte, kým sa nevytvorí jednotné cesto, v prípade potreby zoškrabte strany špajdľou.
  5. Cesto odložíme na 15-20 minút do chladničky, kým nie je príliš lepivé, aby sa s ním dalo pracovať.
  6. Predhrejte rúru na 200°C. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie.
  7. Naolejovanými rukami vytvarujte z cesta guľu. Nakrájajte ho na 6 častí ako koláč.
  8. Každú časť rozvaľkajte na dlhé tenké poleno s dĺžkou asi 46 cm. Zatočte do praclíka tak, že vezmete jeden koniec praclíka a otočíte ho dookola a dole cez spodok, potom to zopakujete s druhým koncom a prekrížte prvý.
  9. Položte na plech na pečenie. Opakujte so zvyšnými časťami cesta.
  10. Na praclíky posypeme hrubozrnnou morskou soľou a zľahka zatlačíme.
  11. Pečieme 10-12 minút dozlatista.

Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/low-carb-gluten-free-keto-soft-pretzels-recipe