Život je lepší a sladší s kondenzovaným mliekom! Môžete z neho pripraviť rôzne výborné recepty na dezerty, puding, váječný likér a pod. Použili sme pol na pol alulózu a erytritol. Sladkosť si môžete upraviť podľa svojich predstáv.
Ingrediencie:
- 450g hustej smotany na šľahanie
- 28g slaného masla
- 85g allulózy
- 85g granulovaného erytritolu
Postup:
- Vysypte všetky ingrediencie na veľkú, plytkú panvicu. Čím väčší je povrch panvice, tým rýchlejšie bude mlieko kondenzovať alebo redukovať.
- Na stredne vysokom ohni priveďte do varu.
- Znížte teplotu na stredne nízku a varte, kým nezhustne na polovicu. Občas premiešajte, aby ste zabránili pripáleniu. Variť treba cca 15-20 minút. Všimnete si, že keď vaše mlieko kondenzuje, farba sa zmení z bielej až po svetlo zlatú farbu.
- Vedieť kedy prestať, je zložitejšie ale určite to zvládnete. Keď začnete vidieť, že mlieko pokrýva vašu varešku, ale odkvapkáva, viete, že máte skoro hotovo.
- Nechajte variť 5 minút, premiešajte a potom odstráňte z tepla. Mlieko bude pri ochladzovaní naďalej hustnúť.
- Nezabudnite pravidelne miešať kým vám to nezačne hustnúť. Keď vaše mlieko pokrýva zadnú časť vašej lyžičky a nekvapká vtedy budete vedieť, že mlieko je hotové.