Rozhodli sme sa vyskúšať keto domáci kečup. Jednoduchý recept a máte schopnosť kontrolovať zložky vo svojom jedle. Žiadne chemikálie, nevysloviteľné prísady a množstvo cukru môžete kontrolovať. So srvátkou vydrží tento kečup v chladničke niekoľko mesiacov. Bez nej vydrží cca 2-3 týždne. Vrelo odporúčame použiť rybiu omáčku, ak môžete. Dodáva hĺbku chuti, ktorú nedosiahnete žiadnou náhradou.
Ingrediencie:
- 3 poháre paradajkovej pasty
- 1/3 šálky rybacej omáčky
- ¼ šálky srvátky
- 1 lyžička cesnakového prášku
- ½ lyžičky nového korenia
- ¼ lyžičky škorice
- 1/8 lyžičky papriky
- sladidlo bez cukru podľa chuti
Postup:
- Všetko vložte do veľkej nádoby mixujte 30-60 sekúnd, pohybujte mixérom hore a dole, kým sa úplne nerozmixuje.
- Vložte kečup do sklenenej nádoby a prikryte ho vrchnákom. Ak používate srvátku, nechajte ho na pulte 3 dni a potom ho vložte do chladničky. Ak nepoužívate srvátku, vložte kečup priamo do chladničky.
- Ako vyrobiť srvátku: Cedník vysteľte niekoľkými vrstvami gázy alebo kúskom mušelínu. Umiestnite cedník nad misku, aby obsahoval srvátku. Vezmite malú nádobu bieleho jogurtu (nedá sa ochutiť ani osladiť) a vložte ho do cedníka. Prikryjeme a necháme 2-3 hodiny odležať. Vráťte jogurt do nádoby a použite ako grécky jogurt. Vložte srvátku do nádoby s vekom a uchovávajte v chladničke.