Počuli ste o avokádovo-kokosovej zmrzline?! Je to zdravý zdroj tukov a skvelý na potlačenie túžby po cukre. Opečené kokosové vločky pekne dopĺňajú hladkú chuť avokáda. Táto zmrzlina je skvelá na horúce letné dni alebo na občerstvenie pri pozeraní obľúbeného filmu. Príprava si vyžaduje dosť času a je potrebný výrobník zmrzliny.
Ingrediencie:
- 1 stredné avokádo
- 1 plechovka kokosového mlieka
- ½ šálky hustej smotany
- ¾ šálky erytritolu
- 1 stredná limetka
- 1 šálka kokosových vločiek
Postup:
- Avokádo pozdĺžne prekrojíme a vyberieme kôstku. Naberte avokádo do mixéra.
- Pridajte kokosové mlieko, hustú smotanu a sladidlo do mixéra s avokádom. Zmiešajte ingrediencie do hladka.
- Šťava a kôra z limetky. Do mixéra pridajte limetkovú šťavu a kôru. Znova miešajte ingrediencie jednu minútu. Zmiešané ingrediencie dajte do chladničky aspoň na hodinu.
- Predhrejte panvicu. Vložte kokosové lupienky do panvice. Opekajte, kým okraje nezhnednú. Odstráňte panvicu z tepla. Odložte bokom.
- Preneste základ avokádovej zmrzliny do stroja na výrobu zmrzliny a šľahajte podľa pokynov výrobcu.
- Avokádový zmrzlinový základ prikryte a zmrazte.
- Podávajte a posypte opečenými kokosovými lupienkami podľa chuti.