Quiche je tradičný francúzsky druh slaného koláča, ktorý je pomerne jednoduchý na prípravu. Je vhodný najmä ako predjedlo, ale môžete ho podávať aj ako ľahkú večeru. Má rôzne varianty a my sme si pre vás pripravili práve tento KETO. Môžete ho podávať za studena i ako teplé jedlo a ani jednou možnosťou nič nepokazíte. Dobrú chuť!
Ingrediencie:
- 1 polievková lyžica masla
- 1 šálka šunky nakrájanej na štvorčeky
- ½ šálky cibule nakrájanej na kocky
- 2 šálky brokolice nakrájanej na kúsky
- 1 šálka rozdrobeného syra
- 6 veľkých vajec
- 1 šálka smotany na šľahanie
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 ° C .
- Vymastite koláčovú formu/plech/nádobu na pečenie.
- Na strednom ohni v stredne veľkej panvici rozpustite maslo.
- Orestujte cibuľu na rozpustenom masle , kým nezmäkne (čo trvá asi 4-5 minút).
- Na dno formy pridajte nakrájané ružičky brokolice a na tú pridajte zmes cibule a šunky.
- Posypte šálkou rozdrobeného syra.
- V malej miske zmiešajte vajcia a smotanu na šľahanie a nalejte ju na zeleninovo-syrovú zmes.
- Pečte 30-35 minút.
Zdroj: wholelottayum.com/keto-quiche-recipe/#step-by-step-instructions