Brokolicovo-šunkový keto quiche

Quiche je tradičný francúzsky druh slaného koláča, ktorý je pomerne jednoduchý na prípravu. Je vhodný najmä ako predjedlo, ale môžete ho podávať aj ako ľahkú večeru. Má rôzne varianty a my sme si pre vás pripravili práve tento KETO. Môžete ho podávať za studena i ako teplé jedlo a ani jednou možnosťou nič nepokazíte. Dobrú chuť!

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 šálka šunky nakrájanej na štvorčeky
  • ½ šálky cibule nakrájanej na kocky
  • 2 šálky brokolice nakrájanej na kúsky
  • 1 šálka rozdrobeného syra
  • 6 veľkých vajec
  • 1 šálka smotany na šľahanie

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 ° C .
  2. Vymastite koláčovú formu/plech/nádobu na pečenie.
  3. Na strednom ohni v stredne veľkej panvici rozpustite maslo.
  4. Orestujte cibuľu na rozpustenom masle , kým nezmäkne (čo trvá asi 4-5 minút).
  5. Na dno formy pridajte nakrájané ružičky brokolice a na tú pridajte zmes cibule a šunky.
  6. Posypte šálkou rozdrobeného syra.
  7. V malej miske zmiešajte vajcia a smotanu na šľahanie a nalejte ju na zeleninovo-syrovú zmes.
  8. Pečte 30-35 minút.

Zdroj: wholelottayum.com/keto-quiche-recipe/#step-by-step-instructions