Brokolicový nákyp s kuracím mäsom, smotanovým syrom a mozzarelou

Tento recept na brokolicový kurací nákyp je nabitý lahodnými príchuťami, ktoré si zamilujete! Je to skvelá, keto-nízkosacharidová voľba pre vaše zaneprázdnené večery, keď len potrebujete niečo ,,pacnúť do rúry”!

Ingrediencie:

  • 5 šálok rozdrobených uvarených kuracích pŕs
  • 2 hlavičky brokolice nakrájané na malé ružičky
  • 3 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1/2 čajovej lyžičky podrvenej papriky na malé kúsky
  • 1 čajová lyžička talianskeho korenia/podľa chuti
  • 3/4 šálky kuracieho vývaru
  • 230 g zmäknutého smotanového syra
  • 1 1/2 šálky strúhaného syra mozzarella
  • čerstvé čierne korenie, podľa chuti
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať, prípadne na ozdobu

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 200 °C a plech na pečenie zľahka vymastite.
  2. Do vymastenej formy rozložte rozdrobené kuracie prsia a posypte ich pretlačeným cesnakom, paprikou a korením.
  3. V miske alebo vo veľkom pohári zmiešajte zmäknutý smotanový syr a kurací vývar, kým nevznikne hladká hmota.
  4. Zmesou smotanového syra zalejeme rozdrobené kuracie prsia v zapekacej miske.
  5. Navrch položte ružičky brokolice a rozdrobenú mozzarellu.
  6. Zapekajte nákyp z kuracích pŕs v rúre 20 minút, kým sa syr nerozpustí a nevytvoria sa bublinky.
  7. Kurací nákyp môžete pár minút opekať, aby bol chrumkavý.
  8. Ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte.

Zdroj: https://www.eatwell101.com/broccoli-chicken-casserole-recipe#recipecardo