Tieto cesnakové šampiňóny sú jednou z našich obľúbených príloh, sú plné cesnaku, masla a skvele sa hodia k šťavnatému steaku alebo k jahňaciemu mäsu. Tento jednoduchý recept na cesnakové šampiňóny sa môže podávať aj ako príloha pri grilovaných a BBQ jedlách. Pri nákupe šampiňónov hľadajte tie menšie šampiňóny pretože sa lepšie varia a výborne sa prezentujú.
Ingrediencie:
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno
- 1 čajová lyžička vločiek morskej soli
- ¼ lyžičky mletého korenia
- 500g šampiňónov
- 3 polievkové lyžice masla
- 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate, nasekanej
Postup:
- Veľkú panvicu položte na vysokú teplotu.
- Pridajte olej, cesnak, soľ, korenie a restujte, kým nezačne rozvoniavať.
- Pridajte šampiňóny a obaľte v zmesi.
- Pokračujte v miešaní šampiňónov a pridajte maslo po 1 polievkovej lyžici, nechajte každé roztopiť.
- Keď šampiňóny začnú púšťať tekutinu, znížte oheň na stredný stupeň a občas premiešajte, kým sa všetka tekutina neodparí a šampiňóny nezískajú tmavohnedú farbu cca 10-15 minút.
- Pred podávaním premiešajte cez petržlenovú vňať.
Zdroj: https://www.myketokitchen.com/keto-recipes/garlic-butter-mushrooms/