Cesnakovo-maslové šampiňóny

Tieto cesnakové šampiňóny sú jednou z našich obľúbených príloh, sú plné cesnaku, masla a skvele sa hodia k šťavnatému steaku alebo k jahňaciemu mäsu. Tento jednoduchý recept na cesnakové šampiňóny sa môže podávať aj ako príloha pri grilovaných a BBQ jedlách. Pri nákupe šampiňónov hľadajte tie menšie šampiňóny pretože sa lepšie varia a výborne sa prezentujú.

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno
  • 1 čajová lyžička vločiek morskej soli
  • ¼ lyžičky mletého korenia
  • 500g šampiňónov
  • 3 polievkové lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate, nasekanej

Postup:

  1. Veľkú panvicu položte na vysokú teplotu.
  2. Pridajte olej, cesnak, soľ, korenie a restujte, kým nezačne rozvoniavať.
  3. Pridajte šampiňóny a obaľte v zmesi.
  4. Pokračujte v miešaní šampiňónov a pridajte maslo po 1 polievkovej lyžici, nechajte každé roztopiť.
  5. Keď šampiňóny začnú púšťať tekutinu, znížte oheň na stredný stupeň a občas premiešajte, kým sa všetka tekutina neodparí a šampiňóny nezískajú tmavohnedú farbu cca 10-15 minút.
  6. Pred podávaním premiešajte cez petržlenovú vňať.

Zdroj: https://www.myketokitchen.com/keto-recipes/garlic-butter-mushrooms/