Citrónovo-cesnakové krevety

Určite sa tu nájdu aj milovníci morských plodov. Dnes sme si pre vás pripravili recept s krevetami. Tento recept máte hotový za pár minút.

Ingrediencie:

  • 2 PL masla
  • 1 PL extra panenského olivového oleja
  • stredne veľké krevety, olúpané a zbavené jadierok
  • 1 citrón nakrájaný na tenké plátky plus šťava z 1 citróna
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička drvených vločiek červenej papriky
  • soľ
  • 2 dcl suchého bieleho vína (alebo voda)
  • čerstvo nasekaná petržlenová vňať, na ozdobu

Postup:

  1. Vo veľkej panvici na strednom ohni roztopte 1 lyžicu masla a olivového oleja. Pridajte krevety, plátky citróna, cesnak a drvené vločky červenej papriky a dochuťte soľou.
  2. Varte za občasného miešania, kým krevety nie sú ružové a nepriehľadné, asi 3 minúty na každej strane.
  3. Odstráňte z tepla a vmiešajte zvyšné maslo, citrónovú šťavu a biele víno. Pred podávaním dochutíme soľou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Zdroj: https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a55657/easy-lemon-garlic-shrimp-recipe/