Určite sa tu nájdu aj milovníci morských plodov. Dnes sme si pre vás pripravili recept s krevetami. Tento recept máte hotový za pár minút.
Ingrediencie:
- 2 PL masla
- 1 PL extra panenského olivového oleja
- stredne veľké krevety, olúpané a zbavené jadierok
- 1 citrón nakrájaný na tenké plátky plus šťava z 1 citróna
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička drvených vločiek červenej papriky
- soľ
- 2 dcl suchého bieleho vína (alebo voda)
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať, na ozdobu
Postup:
- Vo veľkej panvici na strednom ohni roztopte 1 lyžicu masla a olivového oleja. Pridajte krevety, plátky citróna, cesnak a drvené vločky červenej papriky a dochuťte soľou.
- Varte za občasného miešania, kým krevety nie sú ružové a nepriehľadné, asi 3 minúty na každej strane.
- Odstráňte z tepla a vmiešajte zvyšné maslo, citrónovú šťavu a biele víno. Pred podávaním dochutíme soľou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Zdroj: https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a55657/easy-lemon-garlic-shrimp-recipe/