Keto smores kocky majú bohatú čokoládovú, marshmallow a grahamovú príchuť klasických smores, s 15 minútovou prípravou a bez cukru! Tento sladký recept sa hodí na letné grilovačky a záhradné párty. Ale samozrejme ho môžete vyskúšať aj u vás doma vo vašej kuchyni.
Ingrediencie:
- 2 1/2 šálky blanšírovanej mandľovej múky
- 1 polievková lyžica náhradného sladidla
- 1 ČL škorice
- 1/4 ČL morskej soli
- 5 lyžíc nesoleného masla
- 1 polievková lyžica plnohodnotnej náhrady medu
- 1 šálka čokoládových lupienkov tmavej čokolády bez obsahu cukru
- 1 šálka marshmallows bez cukru
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C. Plech na pečenie vysteľte pergamenovým papierom tak, aby papier smeroval po stranách formy. Odložte bokom.
- Vo veľkej miske zmiešajte mandľovú múku, sladidlo, škoricu a morskú soľ.
- Zmiešajte maslo a keto med v malej miske. Zohrievajte v mikrovlnnej rúre, kým sa maslo nerozpustí.
- Miešajte, kým nebude zmes takmer hladká. Roztopenú maslovú zmes pridajte k suchým ingredienciám a miešajte, kým sa dobre nespoja.
- Všetko okrem 1/3 šálky cesta premiestnite na pripravený plech a zatlačte špachtľou. (1/3 šálky si nechajte na polevu).
- Pečieme 10-12 minút, kým okraje nezozlatnú. Kôru necháme 5 minút vychladnúť.
- Na kôrku posypte čokoládové lupienky. Položte rozpolené marshmallows na čokoládu a potom nadrobte zvyšnú zmes cesta na marshmallows.
- Pečte asi 10 minút, kým marshmallow nie sú trochu zlatisté.
- Keto smores kocky nechajte 10-15 minút vychladnúť na plechu, kým už nie sú horúce, ale stále teplé, potom jemne zdvihnite pomocou okrajov pergamenového papiera a nakrájajte.
- Pre najlepšiu textúru marshmallow si kocky vychutnajte, kým sú ešte teplé. Budú príliš mäkké na držanie, ale textúra marshmallow bude mazľavá.
- Po vychladnutí budú pevnejšie, ale marshmallows trochu stvrdnú. V prípade potreby ich môžete zohriať v mikrovlnnej rúre, no majte na pamäti, že vrch bude aj naďalej hnednúť.