Cuketa v dezerte znie veľmi zvláštne, súhlasíme, ale tomuto keto chrumkavému crumble by v skutočnosti niečo chýbalo. Cuketa zmiešaná so strúhankou tohto jedla vedľa čučoriedok, škorice a mandľovej múky spôsobuje, že chutí skutočne ako jablko alebo hruška, rozhodne nie ako cuketa.
Môžete k tomu podávať keto šľahačku, alebo namiesto šľahačky môžete použiť zmrzlinu bez cukru!
Ingrediencie:
Na plnenie:
- 4 stredné cukety
- 1 1/2 šálky čučoriedok
- 2 lyžičky mletej škorice
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1/3 šálky práškového erytritolu
- 2 lyžičky vínneho kameňa
Na Crumble poleva:
- 1 1/2 šálky mandľovej múky
- 2 polievkové lyžice erytritolu
- 3 lyžice masla
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 šálky hustej smotany, šľahačky
Postup:
- Odmerajte a pripravte všetky ingrediencie. Predhrejte rúru na 180°C.
- Z cukety odrežeme konce a ošúpeme ich. Cuketu prekrojte pozdĺžne na polovicu a lyžičkou vydlabte semienka. Semená vyhoďte.
- Nakrájajte cuketu na malé kúsky. Nakrájanú cuketu pridajte do hrnca s vriacou vodou na 2-3 minúty. Scedíme a vysušíme.
- V miske zmiešame uvarenú cuketu, čučoriedky, škoricu, citrónovú šťavu, práškový erytritol a vínny kameň. Miešajte, kým sa úplne nespoja.
- V inej miske zmiešajte mandľovú múku, erytritol a vanilkový extrakt. Maslo roztlačte vidličkou do ostatných ingrediencií, aby ste získali konzistenciu podobnú drobeniu.
- V panvici vhodnej na pečenie pridajte na dno panvice ostružinovú cuketovú náplň. Potom posypeme drobenkovou polevou. Pečieme 30-40 minút, alebo kým nebude poleva zlatistá.
- V samostatnej miske šľahajte smotanu, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Crumble doplňte keto šľahačkou a vychutnajte si teplé!
Zdroj: https://www.ruled.me/keto-blackberry-zucchini-crumble