Cuketový chlieb z mandľovej múky

Cuketový chlieb bez obilnín z mandľovej múky, ktorý je sladký a vláčny, bez bielej múky alebo cukru. Rýchla príprava v jednej miske! Ak radi pečiete rýchle bochníky chleba, ako je banánový chlieb z mandľovej múky alebo čučoriedkový chlieb z mandľovej múky, dovoľte nám ukázať vám, ako pripraviť cuketový chlieb z mandľovej múky, určite si zamilujete tento recept. Cuketový chlieb sa môže zdať ako zdravá voľba, pretože obsahuje zeleninu ale väčšina receptov obsahuje aj veľké množstvo bielej múky a bieleho cukru, ktoré nie sú práve najzdravšie. Našťastie je ľahké nahradiť tieto ingrediencie a vytvoriť recept na zdravý cuketový chlieb, ktorý chutí ako skutočný!

Ingrediencie:

  • 1 1/2 šálky cukety
  • 1/2 šálky nesoleného masla
  • 1/2 šálky zmesi monk ovocia (náhradné sladidlo)
  • 3 veľké vajcia
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 2 1/2 šálky mandľovej múky
  • 2 ČL škorice
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/4 ČL morskej soli
  • 1/8 ČL xantánovej gumy (voliteľné, ale odporúčané pre pevnejší chlieb)
  • 1 šálka vlašských orechov

Postup:

  1. Najprv nastrúhame cuketu a pri príprave ostatných surovín ju necháme odkvapkať nad drezom.
  2. Predhrejte rúru na 160°C. Formu vysteľte pergamenovým papierom.
  3. Vo veľkej mise pomocou ručného mixéra vyšľaháme maslo a zmes monk ovocia, kým nebude nadýchané. Zašľaháme vajíčka a vanilkový extrakt.
  4. Zašľaháme mandľovú múku, škoricu, prášok do pečiva, morskú soľ a xantánovú gumu, ak používate.
  5. Nastrúhanú cuketu zabaľte do gázy alebo do niekoľkých vrstiev pevnej papierovej utierky. Stlačte nad umývadlom, aby ste uvoľnili čo najviac vlhkosti. Do misky vmiešame nastrúhanú cuketu a dobre premiešame.
  6. Vlašské orechy vmiešame do cesta.
  7. Cesto preložíme na pripravenú formu na pečenie. Vrch uhlaďte zadnou časťou lyžice, vrch mierne zaokrúhlite.
  8. Pečieme 40-50 minút, kým vrch nie je zlatohnedý. Vrch zakryjeme alobalom a pokračujeme v pečení 10-25 minút, kým zapichnuté špáradlo nevyjde čisté.
  9. Cuketový chlieb z mandľovej múky necháme 20 minút vychladnúť na panvici. Vytiahnite z formy pomocou strán pergamenového papiera.

Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/almond-flour-zucchini-bread