Frittata je talianske jedlo podobné našej omelete, tiež sa pripravuje z vajec ale frittata je pevnejšia a líši sa prípravou. Môžete ju pripraviť na akýkoľvek spôsob podľa vašej chuti. Vyskúšajte plnkovú frittatu, ktorá má nízky obsah kalórií a zaručene vás udrží až do obeda.
Ingrediencie:
- 1 ČL oleja
- 80 g gaštanových húb
- 50 g šunky
- 80 g špenátu
- 4 stredné vajcia
- 1 lyžica strúhaného čedaru
Postup:
- Olej zohrejte na panvici na stredne vysokej teplote. Pridajte huby nakrájané na plátky a smažte 2 minúty, kým takmer nezmäknú.
- Vmiešame šunku nakrájanú na kocky a špenát. Varíme ešte 1 minútu, kým špenát nezvädne. Dobre ochutíme čiernym korením a štipkou soli.
- Znížte oheň a nalejte na vajcia. Varte nerušene 3 minúty, kým vajcia takmer nestuhnú. Posypeme syrom a dáme pod gril na 2 minúty. Podávajte teplé alebo studené.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/ham-mushroom-spinach-frittata