Jablkové sušienky z cukety

Tieto špeciálne sušienky majú nízky obsah uhľohydrátov na sušienky a sú perfektnou pochúťkou pre tých, ktorí majú životný štýl Keto. Pretože jablká sú ovocie s vysokým obsahom sacharidov, vymenili sme ich za cuketu. Aj keď sa to môže zdať zvláštne, textúra je takmer identická a tento recept sa opiera o chuť s delikátnou kokosovou múkou, smotanovým syrom a škoricou. Sušienky si môžete vziať so sebou do práce ako sladké občerstvenie k rannému alebo popoludňajšiemu čaju alebo ich použiť ako lahodný dezert. Garantujeme, že si ich zamiluje celá rodina!

Cuketa má všetky druhy zdravotných výhod a veľmi vysoký obsah vody. Protizápalové fytonutrienty a antioxidanty dostanete každým dúškom. Navyše táto klasická letná tekvica obsahuje veľkú porciu kyseliny listovej, vitamínov C, B6 a K a minerálov ako mangán pre optimálnu funkciu mozgu.

Ingrediencie:

Sušienky:

  • 1 šálka mandľovej múky
  • 1 lyžica kokosovej múky
  • 1 čajová lyžička xantánovej gumy
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice smotanového syra
  • 1/2 šálky erytritolu
  • 1 veľké vajce
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 100g cukety

Poleva:

  • 3 polievkové lyžice práškového erytritolu
  • 1/4 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžica hustej smotany

Postup:

  1. Odmerajte a pripravte všetky ingrediencie. Predhrejte rúru na 170 °C.
  2. V miske zmiešajte mandľovú múku, kokosovú múku, xantánovú gumu, škoricu a soľ. Šľaháme, aby sa dobre spojilo.
  3. V samostatnej miske zmiešajte zmäknuté maslo a smotanový syr, erytritol a vanilkový extrakt. Mixérom vymiešame do hladka.
  4. Pridajte vajíčko a znova šľahajte, kým sa dobre nespojí.
  5. Do mokrej zmesi vložte zmiešané múčne ingrediencie. Miešajte, aby sa dobre spojili.
  6. Pridajte kúsky cukety nakrájané na kocky. Miešajte, aby sa dobre spojili.
  7. Plech vystelieme papierom na pečenie. Z cesta vytvorte malé guľôčky a rovnomerne rozložte cesto na sušienky. Vložte do rúry asi na 12 minút alebo kým nezačnú byť zlatohnedé.
  8. Vyrobte polevu kombináciou práškového erytritolu, vanilkového extraktu a smotany. Šľaháme, aby sa dobre spojilo.
  9. Nechajte 5 – 10 minút vychladnúť na mriežke. Polejeme polevou.
  10. Podávajte!

Zdroj: https://www.ruled.me/keto-apple-fritter-cookies