Jahody v keto čokoláde chutia rovnako ako tie klasické len sú bez pridaného cukru! Naučte sa, ako ich vyrobiť za pár minút. Dezert s nízkym obsahom sacharidov s minimálnou námahou. Vyžadujú si len niekoľko základných ingrediencií a pár jednoduchých trikov, vďaka ktorým budú vyzerať vždy dokonale. Podávajte tento zdravý recept na jahody v čokoláde na špeciálne príležitosti, ako je Valentín, romantickú noc alebo kedykoľvek, keď chcete jednoduchú sladkú pochúťku!
Ingrediencie:
- 1 šálka čokoládových lupienkov bez cukru
- 1/4 šálky lupienkov bielej čokolády bez cukru
- 450g jahôd
Postup:
- Jahody umyte a osušte papierovými utierkami. Uistite sa, že sú jahody úplne vysušené, inak sa čokoláda nenalepí.
- Plech vystelieme papierom na pečenie. Uistite sa, že sa vám zmestí do chladničky a odložte.
- V miske vhodnej do mikrovlnnej rúry zohrejte lupienky horkej čokolády v mikrovlnnej rúre na 30 sekúnd. Miešajte. Postup opakujte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
- Jahody namáčame do rozpustenej čokolády a otáčame, aby pokryli všetky strany. Položte jahody na pergamenový papier a opakujte, kým nie sú všetky jahody pokryté čokoládou.
- Ak pridávate na ozdobu nasekané orechy alebo strúhaný kokos, prisypte jahody po namáčaní do čokolády.
- Ak chcete polevu z bielej čokolády, roztopte lupienky bielej čokolády rovnakým spôsobom, ako ste to urobili pri tmavej. Lyžicou alebo vrecúškom s malou špičkou pokvapkáme roztopenú bielu čokoládu na šupku jahôd z tvrdej čokolády. Opakujte, kým nebudú všetky jahody ozdobené.
- Odložte jahody do chladničky, kým úplne nestuhnú cca na 30 minút.
Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/chocolate-covered-strawberries