Máte radi kapustu? Obsahuje neskutočne veľa vitámínov a popritom je aj veľmi chutná. Pripravili sme si pre vás recept v kombinácii s mletým mäsom. Tomuto receptu neodoláte a budete ho chcieť ihneď vyskúšať!
Ingrediencie:
- 200g mletého hovädzieho mäsa
- 1 malý zväzok zelenej cibule
- 1 pór
- 100g čínska kapusta
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička sezamového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- soľ a korenie
- čerstvý zázvor, podľa chuti
- Maslo
- Biela kapusta
- Sójová omáčka
Postup:
- Bielu kapustu predvaríme v osolenej vriacej vode 20 minút. Scedíme a utierkou odstránime prebytočnú vodu a kapustu rozdelíme na jednotlivé listy.
- Čínsku kapustu nasekáme veľmi nadrobno. Pór a jarnú cibuľku nakrájame na malé tenké kolieska. Zázvor nakrájajte alebo nastrúhajte (podľa toho, ako nahrubo ho máte radi). Cesnak prelisujeme. Mleté mäso dobre premiešame so všetkými ingredienciami, nakoniec soľou a korením, ale opatrne so soľou, pretože aj sójová omáčka je veľmi slaná!
- Kapustné listy vyložíme a na každý položíme jednu lyžičku plnky, preložíme a pevne uzavrieme.
- Rozpálime panvicu s maslom a vložíme do nej gyozy a opečieme. Keď zospodu zhnednú (nenechávajte príliš svetlé), zlejte vodu tak, aby boli gyozy asi do polovice pokryté vodou. Panvicu prikryte a varte gyozu, kým sa voda nevsiakne (nebojte sa, aj napriek pokrievke voda po krátkom čase zmizne), čo trvá asi 10-15 minút.
- Podávame so sójovou omáčkou na namáčanie.