Tieto jednoduché karfiolové fašírky potrebujú len 4 ingrediencie: karfiol, olej, vajcia a syr! Sú perfektným zdravým komfortným jedlom s nízkym obsahom sacharidov. Karfiolové fašírky sú zvnútra mäkké, zvonka chrumkavé a ich príprava je tak jednoduchá! Iba 3 gramy čistých sacharidov na porciu.
Ingrediencie:
- 700g karfiolu
- 1/4 šálky avokádového oleja (alebo akéhokoľvek oleja)
- 1 veľké vajce
- 1 1/2 šálky syra Mozzarella
- 2 strúčiky cesnaku
- 3/4 ČL morskej soli
Postup:
- Karfiol si rozdrvte na karfiolovú ryžu opražte na oleji vo veľkej panvici alebo vo woku na stredne vysokej teplote, kým nezmäkne a nezhnedne, pričom v panvici nezostane žiadna vlhkosť.
- Medzitým si vo veľkej miske rozšľaháme vajíčko. Zmiešajte mozzarellu, cesnak a morskú soľ.
- Keď je karfiolová ryža hotová, ihneď ju vmiešajte do misky, kým je horúca. Roztopí syr v miske a zmes bude lepkavá.
- Na naberanie guľôčok z “cesta” použite malú naberačku. Formujte malé karbonátky a mierne ich sploštite. (uistite sa, že nie sú príliš hrubé)
- Panvicu zľahka utrite papierovou utierkou, aby ste sa zbavili prípadných kúskov karfiolovej ryže.
- Zohrejte avokádový olej na panvici na strednom ohni. Pridajte fašírky v jednej vrstve, snažte sa, aby sa nedotýkali, a smažte asi 2 minúty, kým nie sú na spodnej časti zlaté.
- Otočte a opakujte do zlatista na druhej strane. Preložte na papierové utierky.
Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/cheesy-low-carb-cauliflower-tots-recipe/