Tento recept s kučeravým kelom, sladkými polevami a najlepším javorovým dresingom si zamilujete. Špeciálna technika na odstránenie horkosti, sladké sušené brusnice, chrumkavé mandle a najlepší šalátový javorový dresing. Ak nie ste milovníkmi kelu dajte šancu práve tomuto receptu na kelový šalát. Môžete ho podávať ako prílohu k hlavnému jedlu ale môžete ho podávať aj ako ľahkú večeru alebo obed. Poďme si ho spolu pripraviť.
Ingrediencie:
Šalát:
- 150g kučeravý kel
- 1/2 šálky sušených brusníc (použili sme sušené brusnice bez cukru)
- 3 lyžice konopné srdiečka
- 3 lyžice mandlí
- 100g balkánsky syr
Dresing:
- 3 polievkové lyžice zdravého javorového sirupu
- 1 1/2 lyžice jablčného octu
- 1 ČL dijonskej horčice
- 1/4 ČL morskej soli
- 1/8 ČL čierneho korenia
- 1/4 šálky olivového oleja
Postup:
- V malej miske vyšľaháme javorový sirup, ocot, horčicu, soľ a korenie. Za stáleho šľahania nalejte olivový olej do misky.
- Nasekaný kel dáme do veľkej misy. Prelejte zálievkou a premiešajte rukami 2-3 minúty, kým kel už nie je tuhý.
- Pridajte brusnice, konopné srdiečka a mandle. Navrch posypeme balkánsky šalát. Syr môžete dať ale nemusíte, všetko podľa vašej chuti.
- Môžete podávať ako prílohu ako hlavné jedlo.