Tento šalát si zamilujete! Keto avokádovo vajíčkový šalát si môžete pripraviť k toastom alebo ho môžete konzumovať aj samostatne. Hodí sa v lete aj na grilovačky ako príloha. Je ľahký a svieži, príprava je rýchla a jednoduchá. My sme v recepte použili pikantnú omáčku, ktorú môžete vynechať ak nieste milovníci štipľavého.
Ingrediencie:
- 4 stredne veľké vajcia, uvarené na tvrdo
- 1 stredné avokádo
- 4 lyžice majonézy
- ½ lyžičky cesnakového prášku
- ¼ šálky jarnej cibuľky
- 1 lyžička pikantnej omáčky
- 4 plátky slaniny
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Predhrejte panvicu. Slaninu opečte na požadovanú chrumkavosť a potom ju nechajte vychladnúť na papierových utierkach.
- Vajcia uvarené natvrdo ošúpeme a dáme do misy. Nakrájajte zelenú cibuľku.
- Pridajte majonézu, citrónovú šťavu, cesnak, soľ, korenie a zelenú cibuľku.
- Roztlačte vidličkou alebo drvičom na zemiaky do požadovanej konzistencie.
- Lyžičkou vložíme avokádo z polovice do vaječného šalátu.
- Avokádo roztlačte do šalátu.
- Vmiešame pikantnú omáčku a nakrájanú slaninu.