Tento recept na keto banánový chlieb s nízkym obsahom sacharidov s mandľovou múkou je veľmi chutný a zamiluje si ho každý z vás. Je to v skutočnosti banánový chlieb bez cukru! Nikto nikdy nespozná rozdiel vďaka zmesi nízkosacharidových múk, vysokokvalitnej prírodnej náhrade cukru a ľahkej výmene za banány.
Ingrediencie:
- 2 šálky blanšírovanej mandľovej múky
- 1/4 šálky kokosovej múky
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 2 ČL škorice
- 1/2 ČL xantánovej gumy
- 1/4 ČL morskej soli
- 1/2 šálky nesoleného masla (zmäknutého)
- 2/3 šálky Besti Monk Fruit Allulose Blend
- 4 veľké vajcia
- 1/2 šálky nesladeného mandľového mlieka
- 2 ČL banánového extraktu
- 1 šálka nasekaných vlašských orechov
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C stupňov. Formu vystelieme papierom tak, aby papier visel na dvoch protiľahlých stranách.
- Vo veľkej mise zmiešajte mandľovú múku, kokosovú múku, prášok do pečiva, škoricu, xantánovú gumu a morskú soľ.
- V ďalšej veľkej miske pomocou ručného mixéra vyšľahajte maslo a sladidlo, kým nebude nadýchané. Po jednom zašľaháme vajíčka, potom mandľové mlieko a banánový extrakt.
- S mixérom bežiacim na strednú rýchlosť postupne pridávajte suché ingrediencie do mokrých, až kým nebudú husté a jednotné. Vmiešajte 3/4 šálky nasekaných vlašských orechov.
- Cesto preložíme do vystlanej formy a rovnomerne pritlačíme, aby bol vrch hladký. Vrch posypeme zvyšnými nasekanými vlašskými orechmi a zľahka ich vtlačíme do povrchu.
- Pečieme 30-40 minút, kým vrch nie je zlatistý. Zakryte vrch alobalom a pečte ešte 20 – 25 minút, kým zapichnuté špáradlo nevyjde čisté. Pred krájaním nechajte úplne vychladnúť.
Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/recipes/low-carb-banana-bread-paleo-gluten-free-sugar-free/