Keto cesnakový chlieb

Vyskúšajte výborný recept na keto syrovo-cesnakový chlieb, ktorý si určite zamilujete. Tento keto syrovo-cesnakový chlieb s nízkym obsahom sacharidov je vyrobený z mandľovej múky a je pokrytý mozzarellou. Môžete podávať samostatne ale aj ako prílohu k rôznym šalátom.

Ingrediencie:

  • 7 g instantného sušeného droždia
  • 1 polievková lyžica smotany
  • 80 ml teplej vody
  • 155 g mandľovej múky
  • 2 lyžice šupky psyllia
  • 1 polievková lyžica mletého ľanového semienka
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 ČL jablčného octu
  • 3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 100 g strúhaného syra mozzarella
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Štvorcovú tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme a vystelieme papierom na pečenie.
  2. Do malej misky dáme droždie, smotanu a vodu všetko spolu vyšľaháme. Odstavte na 10 minút alebo do mierneho spenenia.
  3. Vo veľkej misky vyšľaháme mandľovú múčku, šupku psyllia, ľanové semienko, prášok do pečiva a soľ. V strede urobte jamku. Pridajte kváskovú zmes, vajce, olivový olej a ocot.
  4. Dobre vyšľaháme aby sa spojili. Presuňte na pripravený plech. Voľne prikryte potravinárskou fóliou a odložte na 1 hodinu.
  5. Rúru predhrejeme na 200°C. Chlieb pečieme 15 minút. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme cesnakom a syrom. Pečte ďalších 10 minút alebo kým syr nezačne bublať.
  6. Na servírovanie posypte petržlenovou vňaťou.

Zdroj: https://www.taste.com.au/recipes/keto-garlic-bread-recipe