Ďalším chutným receptom na dezert sme si tentokrát vybrali nízkosacharidový cheesecake. Tento dezert je krémový, ľahko sa pripravuje a pravdepodobne bude jednou z najlepších vecí, aké ste kedy ochutnali.
Ingrediencie:
- 2 šálky mandľovej múky
- 8 lyžíc masla
- 1/2 šálky nízkosacharidovej náhrady cukru
- 1 štipka ružovej himalájskej soli
- 1 ČL vanilkového extraktu
- čerstvé maliny môžete poukladať navrch
Plnka:
- 450g tvarohu
- 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
- 3/4 šálky práškovej náhrady cukru s nízkym obsahom sacharidov
- 1 smotany
Postup:
- V sklenenej miske rozpustíme maslo.
- Do masla pridáme všetky zvyšné základné suroviny.
- Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne rozdelili.
- Formu na cheesecake vystelieme papierom na pečenie a pridáme do nej zmes na cesto.
- Vyrovnajte cesto tak, aby rovnomerne pokrývala dno a okraje. Počas prípravy plnky necháme vychladnúť.
- V inej miske zmiešajte ingrediencie plnky, kým nebudú husté a hladké. Plnku naberieme do základu a dáme do chladničky aspoň na 5 hodín. Alebo do mrazničky na 2 hodiny.
- Navrch môžete poukladať čerstvé maliny. Nakrájajte a podávajte.