Cibuľové krúžky buď milujete alebo nie! Nie je nič medzitým. Premena plátku cibule, ktorý vyvoláva slzenie na niečo také chutné, nie je ničím menším ako kulinárske kúzlo. Bohužiaľ, tento magický trik sa často spolieha na zložky plné uhľohydrátov a nezdravých olejov. Existuje však lepší spôsob, ktorý vám umožní aby vaše cibuľové krúžky boli keto-priateľské, zdravé a chutné. S týmto receptom vám ukážeme, ako na to.
Ingrediencie:
- 1 stredná cibuľa
- 1/2 šálky kokosovej múky
- 2 veľké vajcia
- 1 lyžica vody
- 60g bravčovej kože
- 1/2 šálky parmezánu
Postup:
- Predhrejte rúru na 220°C .
- Cibuľu nakrájajte na polcentimetrové plátky a následne ju nakrájajte na jednotlivé kolieska a odložte.
- V kuchynskom robote rozmixujte bravčovú kožu a parmezán, kým nevznikne jemná konzistencia podobná strúhanke. Vložte “strúhanku” do misky a odložte. Prípadne môžete bravčovú kožu rozdrviť ručne a primiešať parmezán.
- V miske spolu rozšľaháme vajíčka a vodu. Vytvorte máčaciu stanicu: 1 misku s bravčovou kožou a parmezánom, 1 misku s vajcom a 1 misku s kokosovou múčkou.
- S každým krúžkom cibule ponorte do kokosovej múčky, potom do vajca a potom do zmesi s bravčovou kožou.
- Tento postup opakujte s každým cibuľovým krúžkom, kým nie sú všetky cibuľové krúžky potiahnuté.
- Zopakujte proces namočte obalené cibuľové krúžky do vajca, potom kokosovej múčky, potom znova do vajíčka a potom do zmesi bravčovej kože.
- Opakujte dvojité pečenie so všetkými cibuľovými krúžkami, kým nebude každý cibuľový krúžok dobre obalený. Ak sa zmes s bravčovou kožou stane hrudkovitou, môžete ju znova spracovať v kuchynskom robote.
- Dvakrát obalené cibuľové kolieska položte na mriežku a pečte 15-18 minút alebo do zlatista.