Mandľová múka, maslo, erytritol sú hlavnými zložkami tejto chutnej a jednoduchej keto čokoládovej sušienky. Chcete trochu chrumkavosti navyše? Pridajte svoje obľúbené orechy s nízkym obsahom sacharidov, ako sú pekanové orechy, mandle alebo makadamové orechy.
Ingrediencie:
- 115g mandľovej múky
- ¼ ČL sódy bikarbóny
- ¼ ČL tatarského chrome
- ¼ lyžičky soli
- 60g erytritolu
- 60g nesolené maslo
- 1 veľké vajce
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 30g čokoládové lupienky na pečenie bez cukru
Postup:
- V malej miske rozšľaháme mandľovú múku, sódu bikarbónu, vínny kameň a soľ. Odložte bokom.
- V samostatnej veľkej mise zmiešajte granulované sladidlo a maslo pomocou elektrického mixéra pri nízkej rýchlosti. Pridajte vajce a vanilku a miešajte, kým sa dobre nespoja. Pridáme suché ingrediencie a pri strednej rýchlosti premiešame. Vmiešajte čokoládové lupienky, kým sa nezmiešajú.
- Cesto na sušienky umiestnite do stredu plastového obalu alebo pergamenového papiera. Z cesta vytvarujte poleno s priemerom približne 5 cm a dĺžkou 25 cm. Cesto zabaľte do plastovej fólie a dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny alebo cez noc.
- Predhrejte rúru na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
- Cesto nakrájajte na 12 rovnakých plátkov a položte na plech. Jemne zatlačte na každý plátok, aby sa mierne vyrovnal. Uistite sa, že sú od seba vzdialené aspoň 1 cm. Pečte 8-10 minút na strednom rošte, kým okraje nezozlatnú a koláčik sa trochu nerozšíri.
- Odložte na plech vychladnúť aspoň na 15 minút, alebo kým úplne nevychladnú na dotyk. Keď sušienky vychladnú, stanú sa pevnými a pripravené na vychutnanie!
Zdroj: https://www.dietdoctor.com/recipes/keto-chocolate-chip-cookies