Keto čokoládové cookies

Mandľová múka, maslo, erytritol sú hlavnými zložkami tejto chutnej a jednoduchej keto čokoládovej sušienky. Chcete trochu chrumkavosti navyše? Pridajte svoje obľúbené orechy s nízkym obsahom sacharidov, ako sú pekanové orechy, mandle alebo makadamové orechy.

Ingrediencie:

  • 115g mandľovej múky
  • ¼ ČL sódy bikarbóny
  • ¼ ČL tatarského chrome
  • ¼ lyžičky soli
  • 60g erytritolu
  • 60g nesolené maslo
  • 1 veľké vajce
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 30g čokoládové lupienky na pečenie bez cukru

Postup:

  1. V malej miske rozšľaháme mandľovú múku, sódu bikarbónu, vínny kameň a soľ. Odložte bokom.
  2. V samostatnej veľkej mise zmiešajte granulované sladidlo a maslo pomocou elektrického mixéra pri nízkej rýchlosti. Pridajte vajce a vanilku a miešajte, kým sa dobre nespoja. Pridáme suché ingrediencie a pri strednej rýchlosti premiešame. Vmiešajte čokoládové lupienky, kým sa nezmiešajú.
  3. Cesto na sušienky umiestnite do stredu plastového obalu alebo pergamenového papiera. Z cesta vytvarujte poleno s priemerom približne 5 cm a dĺžkou 25 cm. Cesto zabaľte do plastovej fólie a dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny alebo cez noc.
  4. Predhrejte rúru na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
  5. Cesto nakrájajte na 12 rovnakých plátkov a položte na plech. Jemne zatlačte na každý plátok, aby sa mierne vyrovnal. Uistite sa, že sú od seba vzdialené aspoň 1 cm. Pečte 8-10 minút na strednom rošte, kým okraje nezozlatnú a koláčik sa trochu nerozšíri.
  6. Odložte na plech vychladnúť aspoň na 15 minút, alebo kým úplne nevychladnú na dotyk. Keď sušienky vychladnú, stanú sa pevnými a pripravené na vychutnanie!

Zdroj: https://www.dietdoctor.com/recipes/keto-chocolate-chip-cookies