Keto čokoládové karamelky

Keto čokoládové karamelky sú jedným z najdokonalejších nízkosacharidových dezertov. Rozplývajú sa v ústach, sú krémové a hriešne lahodné. Tento recept na keto čokoládové karamelky je rýchly a jednoduchý na prípravu a môže byť súčasťou vášho plánu keto diéty. Pre zvýšenie zdravých tukov a živín nezabudnite pridať vlašské orechy. Vlašské orechy sú rastlinným zdrojom omega-3 mastných kyselín a môžu pomôcť znížiť zápal a podporiť kontrolu hmotnosti. Máte radšej chuť iných orechov? Neváhajte nahradiť vlašské orechy akýmkoľvek druhom orechov, ktoré máte radi. Garantujeme, že si ho zamiluje celá rodina.

Ingrediencie:

  • 120g nesladenej čokolády na pečenie, nasekanej nadrobno
  • 1 šálka hustej smotany
  • 1/2 šálky erytritolu
  • 3 lyžice kolagénu
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 250g smotanového syra
  • 4 lyžice masla
  • 1/2 šálky vlašských orechov na ozdobu alebo orechy podľa vašej chuti

Postup:

  1. Odmerajte a pripravte všetky ingrediencie.
  2. V hrnci na miernom ohni pridajte hustú smotanu, nasekanú čokoládu a erytritol.
  3. Neustále miešame, aby zmes neprihorela. Nechajte variť jednu minútu. Odstráňte z tepla a šľahajte vanilkový extrakt a kolagén, kým sa dobre nespoja. Odložte bokom a nechajte vychladnúť.
  4. Do misky pridajte maslo izbovej teploty a zmäknutý smotanový syr. Toto spolu šľaháme, kým sa dobre nespojí.
  5. Čokoládovú zmes po troškách pridávajte do smotanovej syrovej zmesi a po každom pridaní premiešajte, aby sa dobre spojila. Robte to, kým sa nespotrebuje všetka čokoládová zmes.
  6. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie. Karamelky rozložte na plech. Necháme odležať v chladničke dve až tri hodiny.
  7. Ak chcete tak môžete navrch môžete posypať oriešky podľa vašej chuti.
  8. Keď sú čokoládové karamelky vychladnuté môžete podávať.

Zdroj: https://www.ruled.me/keto-chocolate-fudge