Keto čokoládový cheesecake

Naozaj nie je nič lepšie ako bohato krémový čokoládový cheesecake. Iné recepty na keto cheesecake plnku vyžadujú kakaový prášok, ale tu namiesto toho použijeme skutočnú čokoládu. Sľubujeme vám, že to posunie chuť a textúru na inú úroveň! Vychutnajte si tento výborný dezert s nami. A ešte k tomu je nepečený takže ho máte raz dva hotový.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 1 3/4 šálky mandľovej múky
  • 3 lyžice kakaového prášku
  • 3 polievkové lyžice ovocnej zmesi alulózy
  • 1/3 šálky nesoleného masla
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Plnka:

  • 1 šálka čokoládových lupienkov
  • 2 šálky smotanového syra
  • 2/3 šálky práškového cukru bez cukru
  • 1 šálka hustej smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Vo veľkej mise zmiešajte mandľovú múku, kakaový prášok a erytritol.
  2. V malej miske zmiešajte rozpustené maslo a vanilku. Pridajte do zmesi mandľovej múky. Dobre premiešajte a zatlačte zadnou stranou lyžice alebo špachtle, až kým nebude jednotná.
  3. Mala by byť drobivá, ale dostatočne lepkavá, aby sa dala stlačiť. Spodok formy vyložte pergamenovým papierom. Nepečené cesto vtlačte na dno panvice.
  4. Nesladenú čokoládu roztopte v mikrovlnnej rúre alebo v dvojitom hrnci na sporáku za občasného miešania. Odložte nabok vychladnúť.
  5. Medzitým pomocou ručného mixéra pri stredne nízkej rýchlosti vyšľahajte smotanový syr, práškové sladidlo a vanilkový extrakt, až kým nebude nadýchaná a jednotná. Zašľaháme vanilku.
  6. Keď sa čokoláda ochladí na teplú, ale už nie je horúca, pri stredne nízkej rýchlosti zašľaháme do krému.
  7. Plnku preložíme na cesto a pomocou stierky ju uhladíme. Dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny, kým stuhne.
  8. Na ozdobu navrch môžete nastrúhať čokoládu bez cukru.

Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/keto-low-carb-no-bake-chocolate-cheesecake-recipe