Keto domáce bagle

Ak hľadáte najchutnejšie nízkosacharidové bagely všetkých čias, ste na správnom mieste spolu si ich pripravíme. Tieto bagely neobsahujú droždie ale chutia ako tie pravé. Každý bagel má menej ako 2 gramy sacharidov!

Ingrediencie:

  • 1 3/4 šálka mandľovej múky
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 3 šálky strúhaného syra mozzarella
  • 50g zmäkčený smotanový syr
  • 3 veľké vajcia rozdelené
  • 1 lyžica sezamových semienok voliteľná

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200°C. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie a odložíme bokom.
  2. V malej miske zmiešajte mandľovú múku a prášok do pečiva a odložte. Do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry pridajte syr mozzarella a smotanový syr. Ohrejte ich spolu v mikrovlnnej rúre v 30-sekundových intervaloch, kým sa neroztopia. Spolu ich vyšľaháme do hladka.
  3. Preneste zmes do kuchynského robota spolu s dvoma vajíčkami a suchými ingredienciami a rozmixujte do hladka.
  4. Kuchynský povrch zľahka pomúčte mandľovou múkou. Preneste naň cesto a rozdeľte ho na osem rovnakých častí. Každý kúsok cesta rozvaľkáme do tenkého tvaru klobásy. Spojte strany a vytvorte bagety.
  5. Bagely poukladáme na vystlaný plech. Tretie vajce rozšľaháme v malej miske, potom ním potrieme vrchnú časť každého bagelu a potom posypeme polevou podľa vlastného výberu. Bagely pečieme 12-15 minút, kým nebudú na vrchu pevné a zlaté.
  6. Pred krájaním a podávaním vyberte bagely z rúry a nechajte ich úplne vychladnúť.

Zdroj: https://thebigmansworld.com/keto-bagels/