Najlepšie na tomto recepte je okrem toho aký je chutný a lahodný je, že všetko sa varí na jednej panvici takže po obede alebo večeri je upratovanie minimálne. Syrová zmes hovädzieho mäsa a karfiolovej ryže sa vynikajúco hodí k všetkej čerstvej zelenine ako je avokádo, limetky, jalapeňos a paradajky!
Ingrediencie:
Hovädzia miska:
- 450g mletého hovädzieho mäsa
- 3 lyžice olivového oleja
- 1/2 stredne cibule
- 600 gramov karfiolovej ryže
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 1 lyžička papriky
- 1/2 lyžičky čili prášku
- 1 lyžička rasce
- 1/4 šálky hovädzieho vývaru
- 350g konzervovaných paradajok so zelenými čili
- 2 šálky strúhaného syra Monterey jack
- soľ a korenie podľa chuti
Obloha:
- 1/2 strednej červenej papriky, nakrájanej na kocky
- 1 stredná paprička jalapeňo
- 1 stredné avokádo, nakrájané na kocky
- 1/4 strednej červenej cibule
- 1/4 šálky čerstvého koriandra
- 1 stredná limetka, nakrájaná na plátky
Postup:
- Odmerajte a pripravte všetky ingrediencie.
- Na panvici na strednej až vysokej teplote pridajte polovicu olivového oleja a cibuľu.
- Pridajte mleté hovädzie mäso a varte do hneda. Po uvarení vyberte z panvice a odložte.
- Do tej istej panvice pridajte druhú polovicu olivového oleja a karfiolovú ryžu. Varte 2-3 minúty.
- Pridajte cesnakový prášok, cibuľový prášok, papriku, čili prášok a rascu. Miešajte, kým sa dobre nepremieša.
- Pridajte hovädzí vývar a konzervované paradajky. Premiešame a privedieme do varu.
- Pridajte cibuľu a varené hovädzie mäso späť do panvice. Spolu premiešame.
- Pridajte syr monterey jack a nechajte ho takto variť (bez miešania) 2-3 minúty, aby sa syr roztopil.
- Ozdobte červenou paprikou, jalapeňos, avokádom, cibuľou, čerstvým koriandrom a nakrájanou limetkou. Dobrú chuť😋