Omelety sú vždy skvelé jedlo na keto diétu. Omelety sa ľahko šľahajú, sú plné dobrých tukov, zasýtia a chutia tak skvele! Huby sú klasickou ingredienciou, vďaka ktorej je takmer každé jedlo o niečo sýtejšie a chutnejšie. Vhodné na skvelé raňajky ale aj na ľahkú večeru.
Ingrediencie:
- 3 veľké vajcia
- 2 lyžice masla
- 30g syra čedar, nastrúhaného
- 1/4 strednej červenej cibule
- 80 gramov cremini huby
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Suroviny na prípravu: syr nastrúhajte, šampiňóny a cibuľu nakrájajte.
- V miske rozbijeme vajcia a podľa chuti pridáme trochu soli a korenia. Šľaháme vidličkou, kým sa všetko nezmieša a mierne napení.
- Na panvici rozpustíme maslo. Do panvice pridajte nakrájanú červenú cibuľu a nakrájané šampiňóny. Okoreníme podľa chuti, potom varíme, kým huby nezmäknú, za občasného miešania. Nalejte vaječnú zmes na vrch, uistite sa, že sa dostane medzi cibuľu a huby.
- Keď sa omeleta začína robiť po stranách a na spodnej časti, ale na vrchu je stále surová, posypte vrch syrom čedar.
- Špachtľou sa opatrne dostaneme pod omeletu a preložíme ju na polovicu.
- Keď je omeleta na dne zlatohnedá, vyberte ju z panvice a podávajte horúcu.