Keto hubová omeleta

Omelety sú vždy skvelé jedlo na keto diétu. Omelety sa ľahko šľahajú, sú plné dobrých tukov, zasýtia a chutia tak skvele! Huby sú klasickou ingredienciou, vďaka ktorej je takmer každé jedlo o niečo sýtejšie a chutnejšie. Vhodné na skvelé raňajky ale aj na ľahkú večeru.

Ingrediencie:

  • 3 veľké vajcia
  • 2 lyžice masla
  • 30g syra čedar, nastrúhaného
  • 1/4 strednej červenej cibule
  • 80 gramov cremini huby
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Suroviny na prípravu: syr nastrúhajte, šampiňóny a cibuľu nakrájajte.
  2. V miske rozbijeme vajcia a podľa chuti pridáme trochu soli a korenia. Šľaháme vidličkou, kým sa všetko nezmieša a mierne napení.
  3. Na panvici rozpustíme maslo. Do panvice pridajte nakrájanú červenú cibuľu a nakrájané šampiňóny. Okoreníme podľa chuti, potom varíme, kým huby nezmäknú, za občasného miešania. Nalejte vaječnú zmes na vrch, uistite sa, že sa dostane medzi cibuľu a huby.
  4. Keď sa omeleta začína robiť po stranách a na spodnej časti, ale na vrchu je stále surová, posypte vrch syrom čedar.
  5. Špachtľou sa opatrne dostaneme pod omeletu a preložíme ju na polovicu.
  6. Keď je omeleta na dne zlatohnedá, vyberte ju z panvice a podávajte horúcu.

Zdroj: https://www.ruled.me/keto-mushroom-omelet/