Toto je najlepší recept na keto kokosový koláč s lahodnou kokosovou krémovou pudingovou náplňou. Chladivá kokosová krémová náplň je fantastická v teplých letných dňoch, ale teplo chuti z pečeného kokosu vyvoláva všetky tie chladné zimné pocity. Kokos vo všetkých formách je jedna z potravín, ktoré vám pomôžu v mnohých oblastiach zdravia. Prospieva mozgu, pečeni a aj tráveniu.
Ingrediencie:
- 1 šálka nesladeného strúhaného kokosu
- 1 šálka nesladenej kokosovej smotany
- 1 šálka hustej smotany
- ¾ alulóza v prášku
- 2 žĺtky
- 2 celé vajcia
- 2 lyžice masla
- ½ čajovej lyžičky xantánovej gumy
- 1 lyžička kokosového extraktu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Poleva:
- 1 šálka hustej smotany na šľahanie
- 3 lyžice mníšskeho ovocia/alulózy v prášku
- ⅓ šálky nesladeného strúhaného kokosu
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Pridajte ⅓ šálky strúhaného kokosu na polevu na malý plech a pečte 3-4 minúty alebo dozlatista. Pozorne ho sledujte, pretože z opekaného na spálený môže byť v priebehu niekoľkých sekúnd!
- Vyberte a nechajte vychladnúť.
- Keď je vaše koláčové cesto pripravené a vychladnuté, pečte 15-18 minút do zlatista.
- Zahrejte hrniec na strednú teplotu a pridajte kokosovú smotanu a hustú smotanu. Kým sa to zohrieva, pridajte vajcia a sladidlo do misky a šľahajte, kým sa nespení a dobre sa nespojí.
- Keď je smotanová zmes horúca (ale nie vriaca), pridajte do zmesi vajec plnú naberačku a po celú dobu šľahajte. Tým sa vajíčka temperujú, takže sa nemiešajú. Šľaháme v ďalšej plnej naberačke, potom zmes nalejeme späť do hrnca a šľaháme.
- Varte na miernom ohni asi 10 minút, často šľahajte alebo kým nezhustne natoľko, aby pokryla zadnú stranu lyžice. Na vrch nasypte xantánovú gumu a šľahajte, kým sa dobre nespojí. Odstavíme z ohňa a zašľaháme maslo, vanilkový a kokosový extrakt.
- Primiešame nesladený strúhaný kokos a zmes necháme 15 minút vychladnúť pri izbovej teplote.
- Potom nalejte na vychladnuté koláčové cesto a prikryte plastovou fóliou. Nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 4 hodiny alebo cez noc.
Poleva:
- Nalejte hustú smotanu do veľmi studenej miešacej misky (môžete ju dať na pár minút do mrazničky) a šľahajte pomocou ručného mixéra, kým nebudete mať mäkké “vrcholy”.
- Pridajte sladidlo a pokračujte v šľahaní, kým nebude svetlé a nadýchané.
- Na vrch koláča naneste šľahačku a vrch posypte odloženým praženým kokosom.
Zdroj: https://ketocookingchristian.com/keto-coconut-cream-pie