Keto kokosový koláč

Toto je najlepší recept na keto kokosový koláč s lahodnou kokosovou krémovou pudingovou náplňou. Chladivá kokosová krémová náplň je fantastická v teplých letných dňoch, ale teplo chuti z pečeného kokosu vyvoláva všetky tie chladné zimné pocity. Kokos vo všetkých formách je jedna z potravín, ktoré vám pomôžu v mnohých oblastiach zdravia. Prospieva mozgu, pečeni a aj tráveniu.

Ingrediencie:

  • 1 šálka nesladeného strúhaného kokosu
  • 1 šálka nesladenej kokosovej smotany
  • 1 šálka hustej smotany
  • ¾ alulóza v prášku
  • 2 žĺtky
  • 2 celé vajcia
  • 2 lyžice masla
  • ½ čajovej lyžičky xantánovej gumy
  • 1 lyžička kokosového extraktu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Poleva:

  • 1 šálka hustej smotany na šľahanie
  • 3 lyžice mníšskeho ovocia/alulózy v prášku
  • ⅓ šálky nesladeného strúhaného kokosu

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Pridajte ⅓ šálky strúhaného kokosu na polevu na malý plech a pečte 3-4 minúty alebo dozlatista. Pozorne ho sledujte, pretože z opekaného na spálený môže byť v priebehu niekoľkých sekúnd!
  3. Vyberte a nechajte vychladnúť.
  4. Keď je vaše koláčové cesto pripravené a vychladnuté, pečte 15-18 minút do zlatista.
  5. Zahrejte hrniec na strednú teplotu a pridajte kokosovú smotanu a hustú smotanu. Kým sa to zohrieva, pridajte vajcia a sladidlo do misky a šľahajte, kým sa nespení a dobre sa nespojí.
  6. Keď je smotanová zmes horúca (ale nie vriaca), pridajte do zmesi vajec plnú naberačku a po celú dobu šľahajte. Tým sa vajíčka temperujú, takže sa nemiešajú. Šľaháme v ďalšej plnej naberačke, potom zmes nalejeme späť do hrnca a šľaháme.
  7. Varte na miernom ohni asi 10 minút, často šľahajte alebo kým nezhustne natoľko, aby pokryla zadnú stranu lyžice. Na vrch nasypte xantánovú gumu a šľahajte, kým sa dobre nespojí. Odstavíme z ohňa a zašľaháme maslo, vanilkový a kokosový extrakt.
  8. Primiešame nesladený strúhaný kokos a zmes necháme 15 minút vychladnúť pri izbovej teplote.
  9. Potom nalejte na vychladnuté koláčové cesto a prikryte plastovou fóliou. Nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 4 hodiny alebo cez noc.

Poleva:

  1. Nalejte hustú smotanu do veľmi studenej miešacej misky (môžete ju dať na pár minút do mrazničky) a šľahajte pomocou ručného mixéra, kým nebudete mať mäkké “vrcholy”.
  2. Pridajte sladidlo a pokračujte v šľahaní, kým nebude svetlé a nadýchané.
  3. Na vrch koláča naneste šľahačku a vrch posypte odloženým praženým kokosom.

Zdroj: https://ketocookingchristian.com/keto-coconut-cream-pie