Keto kondenzované mlieko

Život je lepší a sladší s kondenzovaným mliekom! Môžete z neho pripraviť rôzne výborné recepty na dezerty, puding, váječný likér a pod. Použili sme pol na pol alulózu a erytritol. Sladkosť si môžete upraviť podľa svojich predstáv.

Ingrediencie:

  • 450g hustej smotany na šľahanie
  • 28g slaného masla
  • 85g allulózy
  • 85g granulovaného erytritolu

Postup:

  1. Vysypte všetky ingrediencie na veľkú, plytkú panvicu. Čím väčší je povrch panvice, tým rýchlejšie bude mlieko kondenzovať alebo redukovať.
  2. Na stredne vysokom ohni priveďte do varu.
  3. Znížte teplotu na stredne nízku a varte, kým nezhustne na polovicu. Občas premiešajte, aby ste zabránili pripáleniu. Variť treba cca 15-20 minút. Všimnete si, že keď vaše mlieko kondenzuje, farba sa zmení z bielej až po svetlo zlatú farbu.
  4. Vedieť kedy prestať, je zložitejšie ale určite to zvládnete. Keď začnete vidieť, že mlieko pokrýva vašu varešku, ale odkvapkáva, viete, že máte skoro hotovo.
  5. Nechajte variť 5 minút, premiešajte a potom odstráňte z tepla. Mlieko bude pri ochladzovaní naďalej hustnúť.
  6. Nezabudnite pravidelne miešať kým vám to nezačne hustnúť. Keď vaše mlieko pokrýva zadnú časť vašej lyžičky a nekvapká vtedy budete vedieť, že mlieko je hotové.

Zdroj: https://www.ruled.me/keto-condensed-milk