Keto kura Caprese

Šalát caprese je jednoduchý taliansky šalát zložený z krájaných paradajok, čerstvej mozzarelly a bazalky, posypaný soľou a pokvapkaný olivovým olejom. Niektorí radi pridávajú pesto alebo balzamikový ocot ale to sú doplnky, ktoré nie sú v caprese šaláte nevyhnutné. A teraz túto úžasnú chuť šalátu Caprese prepojíme s kuracím mäsom.

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
  • 500g kuracie prsia
  • košér soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 60ml balzamikový ocot
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250g cherry paradajky
  • 2 polievkové lyžice čerstvo natrhanej bazalky
  • 4 plátky mozzarelly

Postup:

  1. Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote rozohrejeme olej. Kurča ochutíme soľou a korením a varíme, kým nebude zlaté a prepečené cca 6 minút z každej strany.
  2. Preložíme na tanier.
  3. Pridajte balzamikový ocot do panvice a potom pridajte cesnak a varíme, kým sa nerozvonia cca 1 minútu.
  4. Pridajte paradajky a dochutíme soľou. Necháme dusiť do mäkka 5 až 7 minút. Vmiešame bazalku.
  5. Vráťte kurča na panvicu a vložte do paradajok. Mozzarellu poukladajte navrch a prikryte pokrievkou aby sa roztopila.
  6. Nalejte paradajky na kuracie mäso a podávajte.

Zdroj: https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a47169/caprese-chicken-recipe