Šalát caprese je jednoduchý taliansky šalát zložený z krájaných paradajok, čerstvej mozzarelly a bazalky, posypaný soľou a pokvapkaný olivovým olejom. Niektorí radi pridávajú pesto alebo balzamikový ocot ale to sú doplnky, ktoré nie sú v caprese šaláte nevyhnutné. A teraz túto úžasnú chuť šalátu Caprese prepojíme s kuracím mäsom.
Ingrediencie:
- 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
- 500g kuracie prsia
- košér soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 60ml balzamikový ocot
- 2 strúčiky cesnaku
- 250g cherry paradajky
- 2 polievkové lyžice čerstvo natrhanej bazalky
- 4 plátky mozzarelly
Postup:
- Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote rozohrejeme olej. Kurča ochutíme soľou a korením a varíme, kým nebude zlaté a prepečené cca 6 minút z každej strany.
- Preložíme na tanier.
- Pridajte balzamikový ocot do panvice a potom pridajte cesnak a varíme, kým sa nerozvonia cca 1 minútu.
- Pridajte paradajky a dochutíme soľou. Necháme dusiť do mäkka 5 až 7 minút. Vmiešame bazalku.
- Vráťte kurča na panvicu a vložte do paradajok. Mozzarellu poukladajte navrch a prikryte pokrievkou aby sa roztopila.
- Nalejte paradajky na kuracie mäso a podávajte.
Zdroj: https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a47169/caprese-chicken-recipe