Toto výborne jedlo kombinujete na jednom plechu. Šťavnaté kuracie mäso, čerstvú zeleninu a klasické grécke príchute syra feta, olivového oleja, paradajok a baklažánu. Podávajte ho so štedrou kopou tzatziki a určite sa stane obľúbeným rodinným miláčikom.
Ingrediencie:
Tzatziki:
- 1 šalátová uhorka, ošúpeme, nastrúhame a scedíme
- 100g gréckeho jogurtu (4 % tuku)
- ¼ šálky majonézy
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
Marináda:
- 1⁄3 šálky olivového oleja
- 1 citrón
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica sušeného oregana
- 2 ČL čili vločiek
- 1½ lyžička soli
- ½ ČL mletého čierneho korenia
- ½ ČL mletej škorice
Kuracie mäso a zelenina:
- 500g kuracích stehien (vykostené s kožou)
- 1 baklažán
- 8 cherry paradajok
Podávanie:
- ½ šálky olív bez kôstok
- syr feta
- navrch môžete dať nahrubo nasekanej čerstvej mäty alebo čerstvej petržlenovej vňate (voliteľné)
Postup:
Tzatziki:
V stredne veľkej miske zmiešame nastrúhanú uhorku, jogurt, majonézu a cesnak. Dochutíme soľou a korením, podľa chuti. Odložte bokom.
Kuracie mäso a zelenina:
- Predhrejte rúru na 200 ° C. Veľký plech vysteľte papierom na pečenie.
- Suroviny na marinádu zmiešame vo veľkej miske alebo uzatvárateľnom vrecúšku.
- Vložte kurča a baklažán do marinády a premiešajte, aby sa úplne spojili. Marinujte aspoň 10 minút pri izbovej teplote alebo niekoľko hodín v chladničke.
- Na vystlaný plech rovnomerne rozložte kuracie mäso, baklažán a paradajky. Pečte na strednom rošte 35 minút, alebo kým nie je koža chrumkavá.
- Vyberte plech z rúry. Okolo kurčaťa rozložte olivy, navrch posypte syr feta a ozdobte čerstvou mätou alebo petržlenovou vňaťou. Podávame s tzatziki.
Zdroj: https://www.dietdoctor.com/recipes/keto-chicken-and-eggplant-sheet-pan-with-tzatziki