Keto kura s baklažánom a tzatziki

Toto výborne jedlo kombinujete na jednom plechu. Šťavnaté kuracie mäso, čerstvú zeleninu a klasické grécke príchute syra feta, olivového oleja, paradajok a baklažánu. Podávajte ho so štedrou kopou tzatziki a určite sa stane obľúbeným rodinným miláčikom.

Ingrediencie:

Tzatziki:

  • 1 šalátová uhorka, ošúpeme, nastrúhame a scedíme
  • 100g gréckeho jogurtu (4 % tuku)
  • ¼ šálky majonézy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie

Marináda:

  • 1⁄3 šálky olivového oleja
  • 1 citrón
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica sušeného oregana
  • 2 ČL čili vločiek
  • 1½ lyžička soli
  • ½ ČL mletého čierneho korenia
  • ½ ČL mletej škorice

Kuracie mäso a zelenina:

  • 500g kuracích stehien (vykostené s kožou)
  • 1 baklažán
  • 8 cherry paradajok

Podávanie:

  • ½ šálky olív bez kôstok
  • syr feta
  • navrch môžete dať nahrubo nasekanej čerstvej mäty alebo čerstvej petržlenovej vňate (voliteľné)

Postup:

Tzatziki:
V stredne veľkej miske zmiešame nastrúhanú uhorku, jogurt, majonézu a cesnak. Dochutíme soľou a korením, podľa chuti. Odložte bokom.


Kuracie mäso a zelenina:

  1. Predhrejte rúru na 200 ° C. Veľký plech vysteľte papierom na pečenie.
  2. Suroviny na marinádu zmiešame vo veľkej miske alebo uzatvárateľnom vrecúšku.
  3. Vložte kurča a baklažán do marinády a premiešajte, aby sa úplne spojili. Marinujte aspoň 10 minút pri izbovej teplote alebo niekoľko hodín v chladničke.
  4. Na vystlaný plech rovnomerne rozložte kuracie mäso, baklažán a paradajky. Pečte na strednom rošte 35 minút, alebo kým nie je koža chrumkavá.
  5. Vyberte plech z rúry. Okolo kurčaťa rozložte olivy, navrch posypte syr feta a ozdobte čerstvou mätou alebo petržlenovou vňaťou. Podávame s tzatziki.

Zdroj: https://www.dietdoctor.com/recipes/keto-chicken-and-eggplant-sheet-pan-with-tzatziki