Domáca keto majonéza? Mňam! Už ste pripravovali domácu majonézu? Čerstvá, zdravá, chutná, rýchla a lacná. Poďme si ju spolu pripraviť. Môžete ju podávať k rôznym jedlám.
Ingrediencie:
- 1 vajce
- 1 ČL dijonskej horčice
- 2 ČL bieleho vínneho octu alebo citrónovej šťavy
- ¼ lyžičky soli
- 1 šálka svetlého olivového oleja alebo avokádového oleja
Postup:
- Rozbite vajíčko do vysokej veľkej sklenenej odmerky a pridajte dijonskú horčicu, ocot a soľ.
- Pred zapnutím ponorný mixér umiestnite na dno nádoby. Začnite miešať pomaly prilievajte olej do misky tenkým rovnomerným prúdom, pričom stále miešajte.
- Všimnite si, že pred zdvihnutím mixéra na ďalšiu vrstvu by mala spodná vrstva zbelieť .
- Majonéza je hotová, keď je hustá a nadýchaná.
- Chuť na dochutenie. Pridajte viac soli, octu alebo citrónovej šťavy a dijon podľa vašich preferencií.