Urobte si domácu keto nutellu bez cukru s pravým kakaom a lieskovými orieškami. Táto jednoduchá nátierka z lieskových orieškov bez cukru je sladká, čokoládová a roztierateľná! Nutella je hladká, zamatová čokoládová lieskovooriešková nátierka vyrobená z lieskových orechov a kakaového prášku. Pochádza z Talianska, no dnes je obľúbená po celom svete. Táto všestranná nátierka sa dá použiť na toasty, vafle a palacinky ako dip do ovocia a koláčikov alebo náplň do pečiva.
Ingrediencie:
- 2 šálky lieskových orechov (surových, nesolených)
- 2/3 šálky prášková zmes ovocia Allulose
- 1/4 šálky kakaového prášku
- 1 šálka kúskov tmavej čokolády bez cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 polievková lyžica kokosového oleja
- 1/8 ČL morskej soli
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie.
- Na plech na pečenie poukladajte lieskové orechy v jednej vrstve. Restujeme 8-10 minút, kým nezhnednú a nebudú voňavé.
- Lieskové orechy vložte do veľkej nádoby alebo misky s vekom. Dôkladne pretrepte, aby ste odstránili uvoľnenú šupku. Postup podľa potreby zopakujte, pričom lieskové orechy, ktoré už majú šupku odložte bokom. Prípadne votrite lieskové orechy do zloženej utierky, aby ste odstránili šupku.
- Olúpané lieskové orechy vložte do vysokovýkonného mixéra alebo kuchynského robota. Spracovávame 1-3 minúty, podľa potreby zoškrabujeme boky, kým orechy nezačnú púšťať olej a potom sa vytvorí hladké orechové maslo.
- Čokoládové lupienky roztopte v malej miske v mikrovlnnej rúre alebo v dvojitom kotli na varnej doske. Pridajte práškovú zmes ovocia, kakaový prášok, rozpustenú čokoládu, vanilkový extrakt a kokosový olej. Spracujte ďalšie 1-2 minúty, kým nebude nátierka hladká a lesklá.
- Nátierka Nutella bez cukru chladnutím ešte trochu zhustne. Dajte do chladničky na hustejšiu a roztierateľnejšiu konzistenciu.
Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/recipes/sugar-free-nutella-spread-low-carb-paleo/