Keto Pavlovka

Vedeli ste, že Pavlova torta je v Austrálii a na Novom Zélande považovaná za národný dezert? Je to skvelý dezert, ktorý si môžete vychutnať vy a vaša rodina v našom keto prevedení! Neprítomnosť cukru, ktorý je vyrobený tak aby pripomínal Pavlovku bráni chrumkavosti pusinky. Alternatívny cukor alulóza je na 70 % sladký ako cukor, bez pachute, bez nadúvania a s nulovým glykemickým indexom. Tak poďme si tento lahodný dezert spolu pripraviť.

Ingrediencie:

  • 90 g vaječných bielkov
  • 75 g alulózy
  • ½ lyžičky bieleho octu

Krém:

  • 300 g hustej smotany na šľahanie
  • 50 g alulózy
  • 1 lyžička pasty z vanilkových strukov
  • 100 g jahôd
  • 100g černice
  • 100 g malín
  • 100 g čučoriedok
  • ½ polievkovej lyžice práškového erytritolu na poprášenie
  • vetvičky mäty alebo rozmarínu na ozdobu
  • voliteľné: citrusový tvaroh bez cukru

Postup:

  1. Najprv si pripravíme ovocie a odložíme bokom.
  2. Vytvorte šablónu nakreslením dvoch kruhov na pergamenový papier tak, aby pripomínali veniec.
  3. Predhrejte rúru na 110°C. Vyložte si plech pripravenou šablónou alebo čistým pergamenovým papierom. Pripravte si ingrediencie na pusinky.
  4. Vložte bielka do čistej misky a šľahajte, kým nezmäknú.
  5. Šľahaním pri vysokej rýchlosti postupne po troškách pridávajte alulózu, až kým nebude tuhá a lesklá. Vmiešame ocot.
  6. Do každého zo štyroch rohov pergamenového papiera naneste bodku pusinky, aby držala na mieste.
  7. Lyžičkou naneste pusinky na krúžok. V pusinke urobte plytkú priekopu. Tá poslúži ako studňa pre smotanu a ovocie.
  8. Pečieme 30 minút. Potom vypnite rúru a nechajte pusinky vo vnútri, kým nevychladnú a nevyschnú (takmer lepkavé) na dotyk.
  9. Medzitým do misky pridáme smotanu a alulózu. Šľaháme do nadýchanej hmoty.
  10. Pridajte vanilkovú pastu. Šľahajte a nechajte vychladnúť.
  11. Lyžicou nalejte vychladený krém na pusinky. Poukladáme ovocie a ozdobíme lístkami mäty alebo rozmarínu.
  12. Poprášte práškovým erytritolom.

Zdroj: https://www.ruled.me/christmas-wreath-meringue