Ani vy si neviete predstaviť sviatky bez Raffaello praliniek? Ani my! Tento lahodný recept na keto nízkosacharidové pralinky Raffaello je tak jednoduchý na prípravu. Doslova stačí dať všetky ingrediencie do misky, spojiť to lyžičkou, urobiť malé guľky, do stredu dať mandľu a je to! Aby boli krajšie, obaľte ich v strúhanom kokose.
Ingrediencie:
- 50g mandľovej múky
- 80g nesladeného strúhaného kokosu
- 160g mascarpone
- 100g práškového sladidla s nízkym obsahom sacharidov (erytritol)
- ½ ČL vanilkového extraktu
- ½ ČL kokosového extraktu
- celé blanšírované mandle 12 kusov
- nesladený strúhaný kokos na obaľovanie
Postup:
- V miske zmiešajte mandľovú múku so strúhaným kokosom a sladidlom.
- Pridajte mascarpone syr, vanilku a kokosový extrakt a spojte lyžičkou alebo vareškou.
- Rukami vytvarujte 12 guľôčok a do každej guľky vtlačte 1 mandľu a rukami vytvarujte pekne tvarovanú guľku.
- Do taniera dáme strúhaný kokos na obaľovanie a každú guľôčku obalíme v kokose.
- Pred podávaním nechajte aspoň 30 minút v chladničke.