Jednoduchý recept na keto salisbury steak s nízkym obsahom sacharidov, doplnený bohatou hubovou omáčkou. Tento zdravý steak je pripravený za 30 minút a je rýchlym a chutným jedlom, ktoré si môžete pripraviť na obed alebo na večeru. Podávajte tento zdravý steak na keto roztlačenom karfiole ako chutné a výživné jedlo, ktoré si každý zamiluje. Salisbury steak tradične používa strúhanku na držanie mäsových placiek pohromade a nejaký druh múky na zahustenie omáčky, ale v tomto nízkosacharidovom recepte na salisbury steak nepotrebujeme ani jedno. Na zahustenie omáčky používame smotanový syr a mandľová múka je perfektnou výmenou strúhanky, ktorá je vhodná pre keto.
Ingrediencie:
Steak:
- 450g mletého hovädzieho mäsa
- 2 polievkové lyžice mandľovej múky
- 1 polievková lyžica kečupu bez cukru
- 1/2 ČL dijonskej horčice
- 1/2 ČL morskej soli
- 1/2 ČL čierneho korenia
- 1 PL olivového oleja
Omáčka:
- 2 lyžice nesoleného masla
- 1/2 veľkej cibule
- 250g Cremini huby
- 2 šálky hovädzí vývar
- 2 lyžice kečupu bez cukru
- 1 štipka morskej soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 2 lyžice smotanového syra
Postup:
- Vo veľkej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, mandľovú múku, kečup bez cukru, dijonskú horčicu, morskú soľ a čierne korenie všetko spojte dokopy.
- Pomocou rúk vytvorte štyri hrubé placky oválneho tvaru.
- Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu. Pridajte karbonátky, prikryte a varte 4-5 minút. Otočte a varte ďalších 4-5 minút, kým sa neuvaria podľa vašich predstáv. Placky vyberte na tanier a prikryte fóliou, aby zostali teplé.
- Utrite panvicu a znížte teplotu na strednú. Pridajte maslo a cibuľu a restujte 3-4 minúty.
- Pridajte nakrájané huby a duste asi 5 minút, kým huby nezmäknú a cibuľa nezhnedne.
- Pridajte hovädzí vývar, kečup bez cukru, morskú soľ a korenie. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte 5-7 minút.
- Znížte teplo na minimum. Vmiešame smotanový syr, kým omáčka nie je hladká a mierne nezhustne.
- Vráťte karbonátky na panvicu a nalejte na ne omáčku. Varte 1-2 minúty, kým nebudú karbonátky teplé.