Keto škoricové rolky

Čo charakterizuje Vianoce v kuchyni? Podľa nás určite vôňa škorice! Tieto jemné keto pochúťky sa prekvapivo ľahko vyrábajú a chutia tak dobre, že je ťažké uveriť, že sú bez cukru, bez obilnín, bez lepku a majú iba 1 čistý sacharid na rolku. Táto vianočná keto pochúťka by určite nemala chýbať na vašom vianočnom stole.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 1 ½ šálky syra mozzarella, nastrúhaného
  • 2 lyžice smotanového syra
  • 1 vajce
  • 1 šálka mandľovej múky
  • ¼ šálky práškového erytritolu
  • 2 lyžice kokosovej múky
  • 1 ČL bieleho vínneho octu
  • ½ ČL sódy bikarbóny

Plnenie:

  • 120g maslo
  • 1 lyžica mletej škorice
  • ¼ šálky práškového erytritolu

Poleva:

  • ¼ šálky práškového erytritolu
  • 1½ lyžice vody

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 185 °C.
  2. Zohrejte mozzarellu a smotanový syr na nepriľnavej panvici na strednom ohni alebo v miske v mikrovlnnej rúre. Miešame, kým sa neroztopia. Pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame. Tip: použite ručný mixér s hákmi na cesto.
  3. Cesto rozvaľkajte medzi dvoma kusmi pergamenového papiera pomocou valčeka na štvorcový tvar. Hrúbka približne 3 mm. Odstráňte pergamenový papier, ktorý je navrchu.
  4. Zmiešajte škoricu, erytritol a maslo v miske.
  5. Maslovú zmes opatrne stierkou rozotrieme na vrch cesta.
  6. Cesto pevne zrolujte do polena pomocou pergamenového papiera (rovnakou technikou, ako keď robíte sushi rolky). Polenko vložíme na cca 20 minút do chladničky aby stuhlo. A aby si rolky pri krájaní držali tvar.
  7. Poleno nakrájajte ostrým nožom na 12 kusov. Vložte ich do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie alebo do jednotlivých košíčkov. Pečieme v rúre asi 10-12 minút alebo dozlatista. Nechajte ich vychladnúť.
  8. Zmiešajte práškový erytritol a vodu malou lyžičkou v miske alebo pohári. Polevou pokvapkáme škoricové rolky a pred podávaním necháme polevu pár minút stuhnúť.

Zdroj: https://www.dietdoctor.com/recipes/keto-cinnamon-rolls