Šľahačka je prekvapivo uspokojujúce previnilé potešenie, no nemusí prísť s pocitom viny. Bohužiaľ, väčšina receptov a konzervovaných produktov obsahuje dostatok pridaného cukru na spomalenie vášho keto postupu. Hoci tieto možnosti plné cukru spôsobujú, že každá šľahačka je nezdravá, nemusí to byť vždy pravda. V skutočnosti si jednoduchým šľahaním troch ingrediencií môžete vyrobiť vlastnú nadýchanú, vzdušnú a voňavú šľahačku so zlomkom sacharidov.
Je šľahačka keto?
Jedným rýchlym pohľadom na šľahačku z obchodu nájdete viacero zdrojov čistých sacharidov. Dokonca aj najobľúbenejšie recepty na šľahačku vyžadujú niekoľko polievkových lyžíc cukru. V priemere tieto tradičné recepty obsahujú ďalších 26 gramov čistých sacharidov, ktorým sa dá ľahko vyhnúť správnymi nízkosacharidovými sladidlami. Najlepší spôsob, ako si dopriať zdravú a uspokojivú šľahačku, je pripraviť si ju sami podľa receptu na keto.
Ingrediencie:
- 1 šálka hustej smotany
- 1 polievková lyžica práškového erytritolu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup:
- Ak nezoženiete práškový erytritol, tak klasický rozdrvte na prášok pomocou mlynčeka na korenie alebo malého mixéra. Odložte so zvyškom ingrediencií.
- Nalejte studenú hustú smotanu do veľkej suchej miešacej misky.
- Krém začnite pomaly miešať ručným mixérom. Zvyšujte rýchlosť, pokiaľ krém nezhustne.
- Po asi 60 sekundách šľahania pridajte práškový erytritol a vanilkový extrakt.
- Pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria stredné vrcholy. Vrcholy by mali byť viditeľné na vašich šľahačoch, keď ich vyberiete zo smotany.
- Preneste smotanu do servírovacej misky, aby ste ju mohli podávať s jedlom podľa vlastného výberu. Vo vzduchotesnej nádobe môžete uložiť na 2-3 dni do chladničky.