Keto šľahačka

Šľahačka je prekvapivo uspokojujúce previnilé potešenie, no nemusí prísť s pocitom viny. Bohužiaľ, väčšina receptov a konzervovaných produktov obsahuje dostatok pridaného cukru na spomalenie vášho keto postupu. Hoci tieto možnosti plné cukru spôsobujú, že každá šľahačka je nezdravá, nemusí to byť vždy pravda. V skutočnosti si jednoduchým šľahaním troch ingrediencií môžete vyrobiť vlastnú nadýchanú, vzdušnú a voňavú šľahačku so zlomkom sacharidov.

Je šľahačka keto?

Jedným rýchlym pohľadom na šľahačku z obchodu nájdete viacero zdrojov čistých sacharidov. Dokonca aj najobľúbenejšie recepty na šľahačku vyžadujú niekoľko polievkových lyžíc cukru. V priemere tieto tradičné recepty obsahujú ďalších 26 gramov čistých sacharidov, ktorým sa dá ľahko vyhnúť správnymi nízkosacharidovými sladidlami. Najlepší spôsob, ako si dopriať zdravú a uspokojivú šľahačku, je pripraviť si ju sami podľa receptu na keto.

Ingrediencie:

  • 1 šálka hustej smotany
  • 1 polievková lyžica práškového erytritolu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Ak nezoženiete práškový erytritol, tak klasický rozdrvte na prášok pomocou mlynčeka na korenie alebo malého mixéra. Odložte so zvyškom ingrediencií.
  2. Nalejte studenú hustú smotanu do veľkej suchej miešacej misky.
  3. Krém začnite pomaly miešať ručným mixérom. Zvyšujte rýchlosť, pokiaľ krém nezhustne.
  4. Po asi 60 sekundách šľahania pridajte práškový erytritol a vanilkový extrakt.
  5. Pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria stredné vrcholy. Vrcholy by mali byť viditeľné na vašich šľahačoch, keď ich vyberiete zo smotany.
  6. Preneste smotanu do servírovacej misky, aby ste ju mohli podávať s jedlom podľa vlastného výberu. Vo vzduchotesnej nádobe môžete uložiť na 2-3 dni do chladničky.

Zdroj: https://www.ruled.me/keto-whipped-cream