Kto má rád polievky? Dobrá miska polievky sa dá zjesť pri akejkoľvek príležitosti, kedykoľvek počas dňa. Polievka však skutočne žiari v chladnejšie dni a pripomína útulné dni vo vnútri. Táto špenátovo-hubová polievka bude určite obľúbená. Špenát zohráva v tejto polievke neoddeliteľnú súčasť a pomáha vytvárať tú krásnu zelenú farbu. Považuje sa za superpotravinu a je bohatý na mnoho vitamínov vrátane železa, horčíka a vitamínu A. Aj keď má špenát nízky obsah kalórií, môže sa pochváliť pôsobivým obsahom vlákniny a množstvom antioxidantov spojených so zlepšením zdravia očí a imunitnej funkcie.
Ingrediencie:
- 1/4 šálky olivového oleja
- 1/2 stredne žltej cibule
- 450g šampiňónov
- 2 šálky kuracieho vývaru
- 250g mrazeného špenátu
- 1/2 šálky hustej smotany
- soľ a korenie podľa chuti
- 1/2 šálky parmezánu
Postup:
- Odmerajte a pripravte všetky ingrediencie.
- Do veľkého hrnca pridajte olivový olej a zohrejte na strednom ohni.
- Pridajte na kocky nakrájanú žltú cibuľu. Premiešajte a nechajte 7-9 minút restovať.
- Pridajte huby do hrnca. Miešajte ich s cibuľou a olivovým olejom asi 4-5 minút.
- Pridajte kurací vývar a rozmrazený špenát. Tekutinu z rozmrazovania špenátu nepridávajte do hrnca. Polievku priveďte do varu a potom varte aspoň 10 minút.
- Odstráňte z tepla a vmiešajte polovicu hustej smotany. Polievku necháme vychladnúť.
- Polievku nalejte do mixéra a rozmixujte do hladka.
- Špenátovú hubovú polievku podávame s druhou polovicou pokvapkanej smotany a parmezánom.