Tento chutný recept na taliansky šalát je ideálny na všetky príležitosti. Môžete ho podávať ako samostatné jedlo alebo k nemu doplniť jednoduché prílohy, ako je keto cesnakový chlieb. Čo je to antipasto šalát? Nasekaný antipasto šalát je jedlo, ktoré sa zvyčajne podáva ako prvý chod počas talianskeho jedla. Taliansky antipasto šalát je zvyčajne plný mäsa, syrov a zeleniny, ktoré boli marinované. Potom sa zaleje do šalátového dresingu na báze octu. Tak poďme si ho spolu pripraviť!
Ingrediencie:
- 250g saláma
- 250g čerstvých guľôčok mozzarelly
- 180g proscuitto
- 2 šálky hroznových paradajok
- 1 šálka pepperoncini papričiek
- 400g plechovka artičokových sŕdc
- 1/2 šálky olív
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica bieleho vínneho octu
- 1/4 ČL morskej soli
- 1/4 ČL čierneho korenia
- 1/4 šálky čerstvej bazalky
Postup:
- Vo veľkej mise rozmixujeme olivový olej, biely vínny ocot, morskú soľ a čierne korenie.
- Pridajte všetky zvyšné ingrediencie okrem bazalky a premiešajte.
- Tesne pred podávaním pridajte čerstvú bazalku.
- Môžete podávať. Dobrú chuť!