Tento tekvicový cheesecake je jedným z najchutnejších dezertov, ktoré si môžete vychutnať počas jesennej sezóny. Má peknú, krémovú textúru a používa ingrediencie, ktoré vás nenechajú s pocitom viny, ak si dáte viac ako jednu porciu. Tento recept ľahko pripravíte použitím vášho obľúbeného necukrového sladidla alebo ho jednoducho upravíte podľa svojej chuti.
Ingrediencie:
Cesto:
- 1 1/2 šálky mandľovej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/8 lyžičky soli
- 1/3 šálky zmesi stévie/erytritolu
- 3 lyžice masla
- 1 veľké vajce
- 1 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1 lyžička masla
- 1/2 lyžičky korenia na tekvicový koláč
Plnka:
- 900g smotanového syra
- 450g kyslej smotany
- 1 šálka erytritolu
- 2 lyžičky korenia na tekvicový koláč
- 1 čajová lyžička xantánovej gumy
- 3 veľké vajcia
- 420g tekvicového pyré
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Poleva:
- 1 šálka hustej smotany
- 3 polievkové lyžice práškového erytritolu
- 1/2 lyžičky korenia na tekvicový koláč
Postup:
- Odmerajte všetky ingrediencie. Predhrejte rúru na 150°C. Vytvorte cesto zmiešaním mandľovej múky, prášku do pečiva, soli a zmesi stévie/erytritolu v miske. Tieto ingrediencie spolu vyšľaháme. Do zmesi pridajte maslo a miešajte, kým nezíska drobivú štruktúru.
- Do zmesi pridajte vajce a vanilkový extrakt a miešajte. Natlačte zmes cesta do vymastenej formy.
- Zabaľte vrchnú časť formy do hliníkovej fólie. Dajte do rúry.
- Do misky pridajte smotanový syr izbovej teploty. Pomocou mixéra vyšľaháme syr, kým nebude hladký a krémový.
- Pridajte kyslú smotanu a miešajte mixérom, kým sa dobre nespojí.
- Do zmesi pridajte erytritol a xantánovú gumu. Zmiešajte, aby sa spojili.
- Prilejte vanilkový extrakt spolu s korením na tekvicový koláč.
- Vajcia pridajte do zmesi po jednom a po každom pridaní šľahajte.
- Do zmesi pridáme tekvicové pyré. Miešajte, aby sa dobre spojili.
- Nalejte plnku na cesto. Pečte v rúre 1 hodinu a 20 minút. Tekvicový cheesecake necháme v rúre pri mierne otvorených dvierkach pomaly vychladnúť. Necháme vo vypnutej rúre 60 minút.
- Presuňte koláč na miesto, kde sa ochladí, a odstráňte hliníkovú fóliu z formy. Vezmite nôž okolo okrajov, aby ste zaistili, že sa koláč neprilepí na steny formy. Tortu necháme 2 hodiny vychladnúť pri izbovej teplote a potom ju vložíme do chladničky aspoň na 5 hodín alebo cez noc.
- Vyšľahajte spolu hustú smotanu, práškový erytritol a korenie na tekvicový koláč. Po vychladnutí dajte smotanu navrch okolo okraja cheesecaku.