Tiramisu je určite každému známe ako benátsky dezert. Je to skvelý recept, ktorý stojí zato vyskúšať! Pozostáva so striedajúcich sa vrstiev piškót a mascarpone. V našom keto prevedení mu neodoláte a budete ho chcieť ihneď vyskúšať. Nemusíte sa vôbec báť, že mascarpone obsahuje vyšší podiel tuku. Tak poďme nato!
Ingrediencie:
Piškóta:
- 4 veľké vajcia
- 1 šálka práškového erytritolu(sladidlo bez kalórií)
- 3½ roztopeného masla
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1¼ šálky mandľovej múky
Mascarpone krém:
- 2 šálky hustej smotany na šľahanie
- syr mascarpone
- 4 lyžice práškového erytritolu(sladidlo bez kalórií)
Podávanie:
- 1 šálka kávy
- 4 lyžice kakaového prášku
Postup:
Piškóta:
- Predhrejte rúru na 175 ° C. Oddeľte bielka od žĺtkov a vložte ich do dvoch samostatných misiek.
- Z bielkov vyšľaháme pomocou elektrického šľahača tuhý sneh.
- K žĺtkom pridáme sladidlo a šľaháme, kým zmes nezožltne. Pridajte rozpustené maslo a prášok do pečiva a premiešajte. Nakoniec pridajte mandľovú múku a znova premiešajte, kým sa dobre nezapracuje.
- Do zmesi jemne vmiešajte vaječné bielka pomocou špachtle jemnými pohybmi.
- Vymastite pekáč s rozmermi 9″ × 13″ (23 × 33 cm). Namiesto vymastenia môžete panvicu prikryť aj pergamenovým papierom. Lyžicou vmiešame cesto. Pečieme 10 až 15 minút.
- Koláč necháme 3 hodiny vychladnúť a vyberieme ho z plechu.
Mascarpone krém:
- Smotanu šľahajte, kým sa nevytvoria jemné vrcholy.
- V inej miske vyšľaháme mascarpone a pridáme sladidlo.
- Silikónovou stierkou jemnými pohybmi zmiešajte krém a mascarpone.
Podávanie:
- Nalejte kávu do hlbokej misky.
- Piškótu nakrájajte na pásiky alebo tyčinky, namočte ich do kávy a vytvorte prvú vrstvu na dne obdĺžnikovej tortovej formy s rozmermi 27 x 18 cm.
- Navrch natrieme vrstvu mascarpone krému.
- Potom pridáme ďalšiu vrstvu piškótových prúžkov namočených v káve a zalejeme ďalšou vrstvou krému.
- Ozdobíme kakaovým práškom a necháme v chladničke aspoň 3 hodiny.