Tieto keto tortily sú vyrobené z mandľovej múky nebudete veriť aké ľahké je ich pripraviť. Tradičné kukuričné tortily a tortily z múky nie sú keto priateľské. Sú primárne vyrobené zo sacharidov a obsahujú veľmi málo vlákniny. Sú tiež vyrobené z kukurice a múky, dvoch zložiek nevhodných pre ketodiétu. Našťastie sme našli riešenie a pripravili sme si pre vás tento výborný recept na keto tortily.
Ingrediencie:
- 2 šálky mandľovej múky
- 6 polievkových lyžíc šupiek psyllia nie prášok
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 šálka teplej vody nie vriaca
Postup:
- Do veľkej misky pridajte mandľovú múku, šupky psyllia a soľ. Dobre premiešajte.
- Pomaly pridajte olivový olej a teplú vodu a dobre premiešajte, kým sa úplne nespojí. Nechajte minútku odležať.
- Cesto niekoľkokrát jemne premiesime a vytvoríme z neho guľu. Cesto položte na jemne pomúčenú kuchynskú dosku.
- Cesto nakrájajte na 4 veľké alebo 8 malých kúskov. Získajte jeden kus cesta a položte naň kus pergamenového papiera. Pomocou valčeka cesto rozvaľkáme na tenké a ploché. Získajte veľký tanier alebo malý tanier na predjedlo a položte ho na cesto. Pomocou noža narežte okraje, aby vám zostala tortila.
- Na strednom stupni rozohrejeme nepriľnavú panvicu a zľahka vymastíme. Položte tortilu na vrch a varte 2-3 minúty, potom otočte a varte ďalšie dve minúty. Opakujte, kým nie sú všetky tortily uvarené.