Keto tortila

Tieto keto tortily sú vyrobené z mandľovej múky nebudete veriť aké ľahké je ich pripraviť. Tradičné kukuričné tortily a tortily z múky nie sú keto priateľské. Sú primárne vyrobené zo sacharidov a obsahujú veľmi málo vlákniny. Sú tiež vyrobené z kukurice a múky, dvoch zložiek nevhodných pre ketodiétu. Našťastie sme našli riešenie a pripravili sme si pre vás tento výborný recept na keto tortily.

Ingrediencie:

  • 2 šálky mandľovej múky
  • 6 polievkových lyžíc šupiek psyllia nie prášok
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 šálka teplej vody nie vriaca

Postup:

  1. Do veľkej misky pridajte mandľovú múku, šupky psyllia a soľ. Dobre premiešajte.
  2. Pomaly pridajte olivový olej a teplú vodu a dobre premiešajte, kým sa úplne nespojí. Nechajte minútku odležať.
  3. Cesto niekoľkokrát jemne premiesime a vytvoríme z neho guľu. Cesto položte na jemne pomúčenú kuchynskú dosku.
  4. Cesto nakrájajte na 4 veľké alebo 8 malých kúskov. Získajte jeden kus cesta a položte naň kus pergamenového papiera. Pomocou valčeka cesto rozvaľkáme na tenké a ploché. Získajte veľký tanier alebo malý tanier na predjedlo a položte ho na cesto. Pomocou noža narežte okraje, aby vám zostala tortila.
  5. Na strednom stupni rozohrejeme nepriľnavú panvicu a zľahka vymastíme. Položte tortilu na vrch a varte 2-3 minúty, potom otočte a varte ďalšie dve minúty. Opakujte, kým nie sú všetky tortily uvarené.

Zdroj: https://thebigmansworld.com/keto-tortillas-recipe