Čistá, nefalšovaná krémovosť. Granátové jablko a mäta dodajú sviatočnú farbu, ale tento elegantný, nalíčený povrch si môžete vychutnať počas celého roka! Možnosti príchutí sú bohaté. Neváhajte a vyskúšajte šafran, prášok zo sladkého drievka, citrónovú/pomarančovú kôru, kakao alebo kávový prášok (zriedený v horúcej vode). Odporúčame, aby ste do receptu pridali trochu vanilkového extraktu, aj keď si vyberiete inú hlavnú príchuť. Vanilka zvýrazňuje prirodzenú sladkosť krému a vyrovnáva ostatné chute.
Ingrediencie:
- 2 ČL neochutenej práškovej želatíny
- voda
- 2 šálky hustej smotany na šľahanie
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 1 polievková lyžica erytritolu
- 2 lyžice granátové jablká
- čerstvá mäta
Postup:
- Želatínu (plátky) namočíme na 5-10 minút do studenej vody. Ak používate práškovú želatínu, zmiešajte ju so studenou vodou. Zvyčajne asi 1 polievková lyžica vody na lyžičku želatínového prášku, ale pozrite si pokyny pre vašu konkrétnu značku. Odložte bokom.
- Pridajte smotanu, vanilkový extrakt a erytritol do hrnca a priveďte do varu na strednom ohni. Znížte teplotu a nechajte pár minút variť na miernom ohni, kým krém nezačne hustnúť.
- Odstráňte smotanu z ohňa a pridajte želatínu. Ak používate pláty, nezabudnite z nich pred pridaním do krému vytlačiť čo najviac vody. Miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí.
- Smotanu nalejte do servírovacích pohárov. Pred zakrytím plastovou fóliou a umiestnením do chladničky na dve až tri hodiny alebo cez noc nechajte úplne vychladnúť.
- Vyberte panna cottu z chladničky pol hodiny pred podávaním. Ozdobte semienkami z granátového jablka a čerstvou mätou.
Zdroj: https://www.dietdoctor.com/recipes/keto-vanilla-pannacotta