Keto vanilkový puding

Hľadáte nový dezert, ktorým ohromíte svojich hostí? Tento keto vanilkový puding je krémový, hladký a lahodný – a bez viny, pretože neobsahuje žiadny cukor ani škrob. Môžete ho použiť na plnenie koláčov a tvarohových koláčov alebo podávať samostatne. Tradičné pudingy sa vyrábajú z vajec, mlieka a smotany, takže tento nízkosacharidový recept je v podstate verzia bez mlieka. Môžete použiť rôzne druhy nemliečneho mlieka a trochu kokosového mlieka.

Ingrediencie:

  • 1 šálka hustej smotany na šľahanie
  • 2 šálky nesladeného mandľového mlieka
  • 2 lyžičky neochutenej želatíny
  • 2 lyžice vody
  • 8 veľkých vaječných žĺtkov
  • 1/2 šálky erytritolu
  • 1/2 šálky slaného masla
  • 1 lyžica vanilkového extraktu

Postup:

  1. Odmerajte a pripravte všetky ingrediencie.
  2. V hrnci na strednom ohni pridajte smotanu na šľahanie a nesladené mandľové mlieko.
  3. Nalejte vodu do misky a potom do nej nalejte želatínu.
  4. Pridajte vaječné žĺtky do misky a potom pridajte erytritol. Šľaháme, aby sa dobre spojilo a zmes je krémová.
  5. Odstráňte mlieko a smotanu z tepla.
  6. Kým je zmes mlieka a smotany ešte horúca, pomocou naberačky túto zmes vlejeme do žĺtkovej zmesi. Zmes neustále šľaháme, aby sa nezrazila.
  7. Keď je pridaná asi polovica zmesi, pridajte celú zmes späť do hrnca.
  8. Nechajte to variť, kým to neustále šľahate, kým teplota nedosiahne cca 80°C, dĺžka trvania 5 – 8 minút. Odstráňte z tepla a následne pridajte želatínu. Miešajte, aby sa dobre spojila.
  9. Nalejte ju do misy. Pridáme osolené maslo a vanilkový extrakt. Premiešajte, aby sa dobre spojili. Zabaľte do plastovej fólie a nechajte stuhnúť v chladničke 6 hodín alebo cez noc.
  10. Keď je zmes úplne stuhnutá, nalejte ju do pohárov. Podávajte!

Zdroj: https://www.ruled.me/keto-vanilla-custard