Už ste ochutnali chladenú avokádovú polievku? Že nie?! Tak teraz je ten správny čas pripraviť si krémovú chladenú avokádovú polievku. Táto polievka pochádza z Južnej Ameriky. Poďme si ju spolu pripraviť!
Ingrediencie:
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ČL mletého kmínu
- 3 šálky kuracieho vývaru
- 300 ml hustej smotany
- 3 avokáda
- 1/4 šálky limetkovej šťavy
- 1 kukuričný klas
- 1 paradajka
- 2 lyžice čerstvého koriandra
Postup:
- Zohrejte olej v strednom hrnci na strednom ohni. Pridajte cesnak a rascu. Varte za stáleho miešania 30 sekúnd alebo kým nezavonia. Pridajte vývar a priiveďte do varu. Odstráňte z tepla.
- Vmiešame smotanu. Chladíme 20 minút.
- 2 1/2 avokáda nasekajte nahrubo. Zvyšnú polovicu avokáda zabaľte do plastovej fólie aby nezhnedlo.
- Nasekané avokádo, limetku a vývar vložte do mixéra alebo kuchynského robota. Spracujte do hladka. Dobre dochutíme soľou a korením.
- Preložíme do misky. Dajte do chladničky na 1 hodinu.
- Zohrejte 2 čajové lyžičky zvyšného oleja v malej panvici na vysokej teplote. Kukuricu varte 6 minút. Následne preneste na dosku a počkajte kým nevychladne dostatočne na manipuláciu.
- Ostrým nožom vyrežte jadierka z klasu. Avokádo, ktoré sme si odložili nakrájajte nadrobno. Pridajte ku kukurici s paradajkami a koriandrom.
- Dochutíme soľou a korením. Podávame chladené.
- Polievku podávame poliatu salsou a pokvapkanú zvyšným olejom.
Zdroj: https://www.taste.com.au/recipes/chilled-colombian-avocado-soup